Eindelijk was het dan zo ver. De MU18 kon afgelopen zaterdag haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen spelen in de Bloemerd. De MU18 is een(bolwerk)selectieteam van meiden van BV Oegstgeest, BS Leiden en BVL. Het team staat onder leiding van de coaches Eveline van den Bosch en Jeroen van Basten Batenburg, laatst genoemde moest helaas verstek laten gaan bij de eerste thuiswedstrijd.

[img]/img/nieuws/bolwerk_groot.png[/img]

De meiden zijn nu nog ingedeeld in de hoogste regiocompetitie maar hebben de intentie om na de winterstop het Rayon in te gaan. Helaas is door een nogal ongelukkige indeling van de NBB de start wat moeizaam verlopen omdat een 2-tal teams zich terug trok uit de competitie en MU18 lopende de start van het seizoen in een andere poule geplaatst werd. Hierdoor zijn er een aantal wedstrijden nog niet ingedeeld(hopelijk kunnen deze wedstrijden als nog gepland worden). De eerste 3 uitwedstrijden tegen BS Leiden(British School), Rotterdam en CobraNova werden redelijk eenvoudig gewonnen.

MU18 startte de wedstrijd wat stroef. Het was nog wat onwennig in de thuishal de basket te vinden. De British School speelde fysiek basketbal, dit had immers in de eerste wedstrijd tussen beide teams voor Leiden veel punten opgeleverd. Maar BVL liet het dit keer niet zover komen, eerste kwart 15-2.
In het tweede kwart gingen de scores gelijk op, zodat coach Eveline in een time-out vluchtte om wat orde op zaken te stellen. Dit had het effect dat het teamspel beter werd en de dames de basket veel makkelijker konden vinden. Rust 38-10.

In de tweede helft kwam het team pas echt goed los met vlot, snel spel en een strakkere verdediging werd de British School weggelopen. Conditioneel zit het wel goed bij de MU18, hier is veel aandacht aan besteed op de trainingen en dit werpt zichtbaar zijn vruchten af. Leiden geloofde het wel en zo liepen de dames uit naar 67-18. In het vierde kwart zag de inmiddels goed gevulde tribune dat de koek nog niet helemaal op was. Ondanks dat door concentratieverlies de scores niet zo makkelijk meer vielen, werd met veel inzet de eindstreep gehaald 87-22.

Er zit een hoop potentie in dit team, er is een duidelijke stijgende lijn te zien en we zijn benieuwd waar deze leuke meidengroep met enthousiaste coaches gaat eindigen aan het einde van het seizoen.

[i]Scores:[/i] Tara 20, Kyrah 14 (14 reb.), Abike 12, Lotte 11, Meike 11 (17 reb.), Tessa 10, Myrenka 5 en Melissa 4.