Na bijna een maand (!) mocht de U18 eindelijk weer hun competitie voortzetten en konden we naar onze bolwerkpartner in Oegstgeest afreizen om daar te spelen tegen de U18-2. Dat we niet alleen teams als bolwerk hebben maar ook “bolwerkscheidsrechters” bleek al snel toen Marc Allesie als scheidsrechter in het veld verscheen. Een paar uur eerder had hij al voor BV Leiderdorp een wedstrijd had gefloten, Marc: je verdient een “bolwerklintje”! BVL was aardig uitgedund, door blessures en (te) late afmeldingen, stonden er maar 7 man in het veld, maar dat deerde de rode brigade uit Leiderdorp niet. Al snel liet BVL zien dat zij de wedstrijd graag wilde winnen en met snel spel werd de tegenstander op achterstand gezet op het center court veld, maar de (lichte) bal speelde BVL parten en na het 1ste kwart stond het slechts 5 – 12. Wel was de verdediging op orde, vooral de line defense van Reggie wierp vruchten af, met name Jimmy gaf prima helpsides en Oegstgeest kwam er nauwelijks door ! In de 2e periode werd het gaspedaal flink ingetrapt en Okke, Floriaan, Mark, Janno en Dennis renden aan alle kanten langs hun tegenstander en mocht de fastbreak niet worden afgemaakt dan was daarna wel de rebound van Jimmy die alsnog wist te scoren. Minder gelukkig was Dylan, die zich verstapte en met een gekwetste enkel het veld al gauw moest verlaten (sterkte Dylan !) De wedstrijd werd wel wat onvriendelijker, Oegstgeest moest toch wat vaker aan de noodrem trekken en ook charges van BVL werden door de scheidsrechters “weggewoven”, het zorgde in ieder geval – inclusief een technische fout voor de coach van BVO – voor onnodig verhitte taferelen. Toen de kruitdampen waren opgetrokken was de 2e periode afgelopen met een stand van 15 – 38. In de 3e periode ging BVL verder met hun snelle spel, de scheidsrechters hadden beloofd de wedstrijd wat strakker te fluiten en dat had een positieve uitwerking op de wedstrijd, beide ploegen probeerden nu te blijven basketballen en BVO kwam beter in de wedstrijd, maar BVL bleef ook gewoon zijn spelletje spelen, waardoor BVO toch op gepaste afstand bleef, na de 3e periode stond het 32 – 55. Bij BVL – spelend met 6 man – begon de vermoeidheid te spelen in de 4e periode, ook al omdat een aantal spelers eerder bij de U20 hadden gespeeld, maar in dit team zit toch voldoende kwaliteit en die zorgt ervoor dat er dan door b.v. rondpassen alsnog simpel werd gescoord, de wedstrijd werd dan ook met 38 – 65 gewonnen en een tevreden U18 trok weer richting huiswaarts, weer 2 winstpunten rijker…..

[i]Scores:[/i] Dennis (18), Jimmy (17), Floriaan (12), Okke (11),Mark (5) en Janno (2)