Het was een weekend van uitersten, met name voor Dirk. Vanwege verplichtingen miste hij de wedstrijd van u14-1. Maar hij was op tijd terug om J14-2 de weg te wijzen. Zondag bleef zijn optreden met het team van de Olympic Stars (een jongens u13 selectie) tegen de meisjes u15 rayonselectie (met Maddy Homan) beperkt tot slechts enkele minuten, vanwege een enkelblessure die hem de komende tijd nog aan de kant zal houden.

Ook voor andere u14 spelers waren er ups of downs. Sam werd in 2 wedstrijden topscorer. Daarentegen verstapte Burhan zich vroeg in de u14-1 wedstrijd en moesten de 6 overige spelers flink veel minuten maken tegen the Jump. En dat zonder een echte guard. Van de thuisploeg uit Noordwijkerhout wisten we dat zij een maatje of 2 te klein waren, maar toch schuwden zij het fysieke spel niet. Al deze ingrediënten leidden ertoe dat gedurende de wedstrijd de concentratie verslapte. Met name onder het bord werden veel opgelegde scorekansen niet verzilverd. In de eerste helft was de verdediging nog solide, maar ook die zwakte af naarmate de tijd verstreek. De overwinning kwam echter niet in gevaar. Via 2-28, 4-52, 12-76 werd het uiteindelijk 20-98.

Hoe anders liep de wedstrijd van J14-2. Koploper ABC uit ter Aar kwam op bezoek. BVL schoot uit de startblokken en plaatste gelijk een 12-2 run. ABC antwoordde met een 14-2 en pakte de eerste periode met 14-16. Aan de hand van hun 3 dragende spelers bouwden de bezoekers hun voorsprong gestaag uit. Het was zichtbaar dat Ferdy, Sam en Luc al een wedstrijd in de benen hadden, maar gelukkig waren er deze keer 10 spelers bij J14-2 en iedereen droeg zijn steentje bij. Het rustsignaal (bij 24-35) boodt coaches Mark en Ronald de gelegenheid om met het team de kleedkamer op te zoeken. Er werd hard gewerkt en er werden best vaak ballen veroverd op de tegenstander, maar dan werden in alle haast verkeerde beslissingen genomen, waardoor de bal weer in handen van de tegenstander belandde. Het harde werken moest blijven, maar de haast moest plaatsmaken voor slimheid en er moest de tijd genomen worden om eerst te kijken en dan pas te doen. Gelijk vanaf het begin van de tweede helft nam Dirk het voortouw. Omdat iedereen goed in de passlijn zat, werden er veel steals gepakt, die gevolgd werden door simpele lay ups. In 5 minuten werd de achterstand weggewerkt en het kwart werd afgesloten met en kleine voorsprong (46-43). Aan het begin van het 4e kwart pakte Dirk gelijk weer een steal, gevolgd door een score. Daarna wisten beide teams een paar minuten niet te scoren. Die ban werd gebroken door de thuisploeg en met nog 4 minuten te gaan werd een maximale voorsprong van 13 punten bereikt. Tot aan het laatste fluitsignaal (bij 62-51) werden nog enige scores uitgewisseld, maar 1 ding was duidelijk: de koploper was niet meer ongeslagen!

Scores J14-1: Mathijs 16, Burhan -, Jona 16, Puck 16, Luc 20, Ferdy 2 en Sam 26
Scores J14-2: Brian 6, Jaap 2, Tom -, Abdul 4, Edris 6, Dirk 12, Luc 12, Ferdy -, Gino 2 en Sam 18