Het volledige basisteam trad aan tegen Rotterdam Zuid in een Bloemerd waar weer vele familieleden aanwezig waren om aan te moedigen. Het publiek kreeg vandaag een spannende wedstrijd voorgeschoteld waarin BVL hard moest werken voor de punten. De eerste periode begon veelbelovend en in de derde minuut was het 8 tegen 2. Twee minuten later had Rotterdam de stand recht getrokken en stond het 8-8. Te weinig concentratie van onze kant en een goed schot van de tegenstander maakte dat het vanaf dat moment heen en weer golfde. De periode werd met 18 tegen 17 gewonnen. De tweede periode gaf hetzelfde beeld, toch wist BVL in de laatste 5 minuten uit te lopen en werd de periode gewonnen met 21 tegen 14. De derde en vierde periode waren heel spannend. Er werd aan beide kanten snel gespeeld en goed verdedigd. BVL wist twee keer een verschil van 10 punten te bereiken maar gaf dat net zo makkelijk weer weg. De tegenstander mocht te makkelijk schieten en scoorde daardoor veel. Gelukkig speelde BVL ook veel goede aanvallen en waren we sterk onder de borden. De derde periode verloren we met 13 tegen 16 maar de vierde periode gingen we toch nog in met 5 punten voorsprong. Om en om werd gescoord en in de vijfde minuut stonden we met drie punten voor. Twee minuten later was het omgekeerd, drie punten achter! In de time-out herpakte men zich en in de achtste minuut stonden we met 1 punt voor. In de negende minuut nog een score, drie punten verschil…. Toen in de tiende minuut een driepunter van Rotterdam: weer gelijk! Een spannende laatste minuut breekt aan. Daan scoort en de ploeg probeert de wedstrijd uit te spelen. Nog vijf seconden en een uitbal voor Leiderdorp. Coach Bert neemt een time-out. De tactiek wordt besproken, blok zetten zodat twee mensen bij het innemen vrijkomen en vervolgens de bal in de ploeg houden en rondspelen. We nemen in, goede pass op Roy, de bal controleren…..dan een tegenstander die de bal wegtikt … en de zoemer!
Op het nippertje winnen we met 68-66 deze leuke en sportieve wedstrijd!

Daan 24(2p), Pieter K. 18(4p en 2 driepunter), Roy 5 (1p), Rogier, Vince 5(1p), Jimmy, Janno, Dennis 9(3p), Okke 6, Florian[img]/img/nieuws/P1010051 [1024×768].JPG[/img]