Ruim op tijd werd bij de Bloemerd vertrokken richting sportzaal Poortdijk te Ijsselstein. Er was wel iets van een kantine, maar die was op zondag niet open, terwijl een bakkie koffie er toch wel in zou zijn gegaan.

Als een team dat geen koffie had gehad werd begonnen aan de wedstrijd. Waar de aanvallen nog redelijk liepen, werd vergeten de schutters te verdedigen en zo sleepte tegenstander Jump het eerste kwart binnen: 20-19. In het tweede kwart drong BVL wat meer aan en nam Jump zijn toevlucht tot andere middelen. Do werd onverwacht in de edele delen geslagen. Dit bleef onbestraft, maar de krachtterm van Do niet. De T betekende gelijk zijn 3e fout. Even later brak de rust aan met een kleine leiderdorpse voorsprong: 35-39.

Om met Henk Gemser te spreken: DAT KAN BETER! En dat vond het team zelf ook.
Een sterk 3e kwart werd op het plankier gelegd. De press klopte, de schutters kregen geen ruimte meer en het team werkte voor elkaar. Helaas kreeg Do dit kwart ook zijn 4e en 5e fout en bleef zijn bijdrage verder beperkt tot het aanmoedigen van zijn team van de bank. Met dit kwart van 6-33 werd de stand 41-72 bereikt. Ook in het vierde kwart werd de druk op de ketel gehouden en kon met name op een goede 2e helft teruggekeken worden. Uitslag 54-94.

scores BVL: Mark 10, Michiel 2, Do 2, Pieter 7, Tijl 9, Robin 10, Raymond 23 (en een karrevracht rebounds), Jordy 18, Gido 13.