LEIDERDORP – Zorg en Zekerheid U16 sleept de eerste overwinning van het seizoen uit het vuur. Met vechtlust, doorzettingsvermogen en het geloof in eigen kunnen kaapte Leiden de overwinning (75-69) in een zinderende slotfase voor de neus van Rotterdam weg.

Op de 2de thuiswedstrijd in de Bloemerd waren behoorlijk wat supporters uit alle geledingen afgekomen (dankzij de mooie posters?). Dit gaf aanleiding tot een sfeervolle ambiance waar het team uiteindelijk zijn voordeel mee deed. Wederom werd er gehaast en onnauwkeurig begonnen waardoor ZZ na 3 minuten al met 0-10 achterstond. Na de time-out herpakte het team zich en werd er bij vlagen goed gespeeld. Het 1ste kwart werd met 20-27 afgesloten. Het 2de kwart ging gelijk op (16-16) zodat met een te overbruggen achterstand (36-43) de kleedkamers opgezocht werden. Na de rust trok het team de stijgende lijn door en kroop langzaam dichterbij. Helaas werd er zeer strikt gefloten zodat er 3 spelers met 5 fouten naar de kant moesten. Toch werd het 3de kwart met 20-15 gewonnen en was de achterstand tot 2 punten geslonken. Het laatste kwart werd er weer onrustig gespeeld en met nog 5 minuten te spelen stond er 59-66 op het score bord. ZZ toonde veerkracht en gaf de supporters waar voor hun geld. In een zinderende slotfase wist het team, mede door het zeer goed nemen van vrije worpen (8 uit 10 tegen Rotterdam 1 uit 6) de overwinning uit het vuur te slepen. De jongens toonden veerkracht en bleven als team vechten voor de overwinning. Deze keer stonden ze er in het 4de kwart en werd er met 75-69 gewonnen.
Scores: Thomas Kruithof 23, Alex van Gerrevink 13, Mark Rasenberg 12, Iosto Fodde 10, Arend Raats 6, Tycho Kievit 5, Rudi Haamke 3, Ernes Mahmutovic 2, Alperen Demirbag 1.