Een tweede plek op de ranglijst van de nationale eredivisie. Zo hoog reikten de basketbalsters van Wereldtickets.nl in het tweeënhalf-jarig bestaan nog nimmer. De klassering is het gevolg van de klinkende overwinning, zaterdagavond op Uball in Utrecht: 77-86.
In de Galgenwaard, ónder het voetbalstadion, werd revanche genomen op de thuisploeg. Die schakelde aan het einde van het vorige seizoen Wereldtickets.nl uit in de kwartfinale van de playoffs. Maar het Leiderdorpse team is welhaast compleet vernieuwd, met veel ervaren speelsters, en maakt de hoge verwachtingen tot nu toe aardig waar.
In Utrecht gebeurde dat, zeker in de eerste helft, met een echte team-effort. Zonder uitblinkers, of juist met veel uitblinkers. Het machtige driepunt-wapen van Uball werd niet compleet uitgeschakeld, maar Wereldtickets.nl was in de rebound, en zowel aanvallend als defensief, de bovenliggende partij. Met een 29-45 ruststand als logisch gevolg.
Wat volgde was een uiterst moeizaam derde kwart waarin Uball middels een pres over het hele veld, een achterstand van achttien punten bijna geheel wegpoetste. Verder dan een verschil van vier punten liet Leiderdorp het niet komen.
Het was vervolgens een uiterst sportieve geste van Uball om de titel ‘Speelster van de Wedstrijd’, en bijbehorend boeketje, toe te kennen aan Corine Manuputty die inderdaad wederom een dijk van een partij speelde.