Een gapend gat van 27 punten goedmaken, in de slotseconden de stand met een driepunter gelijktrekken en in de verlening toeslaan: 93-87. Wereldtickets.nl deed kortom – tijdens de allereerste zondagse thuiswedstrijd ooit – onbedoeld aan een enorme klantenbinding. Lekdetec.nl uit Bemmel was het slachtoffer in het spannende eredivisietreffen.
Euforische taferelen natuurlijk, direct na afloop in de Bloemerdhal. Speelsters vlogen in elkaars armen, tientallen high-fivejes werden uitgedeeld en het publiek klapte uitbundig mee. Wereldtickets.nl verrichtte een klein wondertje en daar beleefde iedereen zichtbaar plezier aan.
Toch kwam al snel na de jubel ook het besef dat de enerverende slotfase met positieve uitkomst het verder toch wel ondermaatse optreden maskeerde. Lekdetec.nl speelde snel en frivool, kende een hoog schotpercentage en bleek ondanks de laatste plaats op de ranglijst, niet te onderschatten. Maar wat de thuisploeg daar tegenover stelde, was bij vlagen, vooral defensief, uiterst magertjes.
Eigenlijk had de nieuwkomer uit Bemmel in Leiderdorp moeten stunten. Pas nadat de vijf van Lekdetec.nl in het vierde kwart met een stevige press kregen te maken, eindigden ook hun aanvalsopzetjes regelmatig balverlies, steals en missers. Dat had nog geen ramp voor ze hoeven zijn; halverwege het vierde kwart krabbelde Wereldtickets.nl wel wat op, maar het verschil schommelde nog altijd rond de vijftien punten.
Met name Marlous Nieuveen, Bridget Yoerger en Corine Manuputty maakten vervolgens het onwaarschijnlijke waar door een reeks snelle scores. Met nog enkele seconden op de klok moest Manuputty, bij een 76-79 stand, ver van de basket voor een driepunter aanleggen. Die ‘viel’, waarvoor zij een klein standbeeld verdiende.
In de verlenging die volgde – en waarin de Leiderdorpse ploeg pas voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong kwam – was het verzet van de bezoekers snel gebroken. ,,Tegen Twente en nu tegen Bemmel lukt zo’n achtervolging nog”, aldus de zichtbaar opgeluchte coach Joris Zandbergen. ,,Maar tegen de topploegen ben je gezien als je drie kwarten zo speelt.”
De eerstvolgende thuiswedstrijd is, 7 november, opnieuw op een zondag. En daarbij hopen ploeg en begeleiding wederom op een volle Bloemerdbak. In de tussentijd staat komende zaterdag nog de uitbeurt bij Uball in Utrecht op het programma.

Wereldtickets.nl – Lekdetec.nl Batouwe Bemmel 93-87

16-30 (16-30)
28-47 (12-17)
47-66 (19-19)
79-79 (32-13)
93-87 nv.

Scores Wereldtickets.nl:
Marlous Nieuwveen 34 (13 rebounds)
Bridget Yoerger 26 (15 rebounds)
Corine Manuputty 17 (10 assists)
Kim Hartman 12.