Zowel J14-1 als J14-2 hebben dit weekend goede zaken gedaan in hun competities. Beide teams troffen een lager geklasseerde tegenstander, maar toch blijft het dan zaak om scherp te blijven en juist die dingen die op de training de revue passeren op de goede manier toe te passen. En altijd moet er respect en sportiviteit zijn richting de opponent, juist als er eenmaal een comfortabele voorsprong op het bord staat.

Zaterdag was het de beurt aan J14-1. De drie voorgaande wedstrijden waren al winnend afgesloten, dus met vertrouwen werd er uitgekeken naar de ontmoeting met Oegstgeest, die tot nu toe nog niet het genoegen van een overwinning hadden gehad. Het eerste kwart werd het verschil al snel duidelijk. Burhan nam zowel verdedigend als aanvallend het team op sleeptouw en in feite was de wedstrijd hierna al gespeeld. Goede verdedigende acties werden vaak gevolgd door prima uitgespeelde fast breaks. Toch maakte Oegstgeest het scoren dichtbij de ring nogal eens moeilijk. Daar moeten de leiderdorpse lange mannen de rust en balans leren bewaren bij het afmaken van de bal. Ook de vrije worpen (6 op 20) werden in eerdere wedstrijden wel eens beter genomen. Kwestie van concentratie? Toch bleef het team er tot de laatste seconde voor gaan, geillustreerd door de prima manier waarop in de laatste seconden nog een fast break van de Oegstgeestenaren werd afgestopt. Luc haalde de dribbelaar in en stuurde hem naar de zijkant en de terug sprintende Jona was precies op tijd om de pass naar de voorste man in de fast break te onderscheppen. Via 33-6, 53-20, 74-26, werd het uiteindelijk 88-35.

Zondag vertrok J14-2 richting Zoetermeer. We hadden een tweetal afwezigen en Edris was er ondanks een blessure wel bij om mee te helpen aanmoedigen. Wessel uit de u12 was een welkome aanvulling en voor Najib was het zijn eerste wedstrijd. Dit seizoen was J14-2 begonnen met een prima winstpot tegen MSV en uit tegen ABC werd met duidelijke cijfers verloren. Tegenstander Zoebas was er dit seizoen nog niet in geslaagd een wedstrijd in winst om te zetten. Ook deze wedstrijd kende een sterk eerste kwart, waarin met name Brian niet afgestopt kon worden. Daarnaast viel het op dat Gino vaak op de goede plaats stond en zo de bal kon veroveren. In de meeste gevallen kon Gino ook nog eens de fast break lanceren. Vaak was Sam het eindstation. In de tweede helft ging Dirk op zoek naar zijn eigen kansen en koos daarbij meestal niet voor de simpelste oplossing. Om hem de ogen te openen kreeg hij de opdracht om in het laatste kwart tot 10 assists te komen. Dat aantal haalde hij net niet, mede omdat niet al zijn eindpasses werden verzilverd. Het doel om op een andere manier de wedstrijd te bekijken was wel bereikt. Dit alles leidde ertoe dat de wedstrijdpunten in de tas mee naar Leiderdorp gingen: via 2-28, 10-40, 17-58 werd het 24-80.

scores J14-1: Mathijs 8, Burhan 24, Jona 5, Dirk 1, Puck 16, Luc 16, Sam 18.
scores J14-2: Gino 2, Brian 14, Dirk 26, Jaap -, Ferdy 6, Najib -, Wessel 6, Sam 26.