De derde wedstrijd was de wedstrijd waarbij Zoebas op bezoek kwam en dat hebben de onervaren scheidsrechters geweten. Het werd een stevige strijd op het scherpst van de snede, waar de Zoetermeerders ook nog een toefje trashtalking aan toevoegden. Ook al liep het spel stroef bij de thuisploeg, toch lieten zij zich nauwelijks van de wijs brengen of intimideren. Burhan en Puck trokken de kar en de rest droeg zeker zijn steentje bij. Inderdaad, stroef was het juiste woord. De ballen wilden niet vallen, de vrije worpen vielen soms wel en soms niet. Toch werd de eerste periode binnengesleept (9-8), maar in de 2e periode dreigden we de controle kwijt te raken. Zoebas werd fysieker, Mathijs raakte geblesseerd en er gingen wat passes verkeerd en dus was er even wat gemopper te horen. In een time out werd gesteld dat dat nou precies het recept was om de wedstrijd uit handen te geven. Niet mopperen dus, maar als team blijven spelen, want die ballen moeten er op een gegeven moment wel in gaan. Echter nog niet in het 2e kwart, zodat de rust werd bereikt met een 14-16 achterstand. Even naar de kleedkamer en allemaal weer met de neuzen dezelfde kant op.

Gelijk pakten we een kleine voorsprong en puntje voor puntje werd die uitgebouwd en vastgehouden, zelfs toen Mathijs voor de tweede keer geblesseerd uitviel (knie tegen knie). Na het derde kwart hadden we onze score van de eerste helft al verdubbeld: 28-23.
Ondanks dat we er al te vaak waren ingetrapt, kregen we het Zoebas trucje met de lange pass steeds beter door. De voorsprong werd 9, maar Zoebas kwam weer een paar punten terug. Echter na 8 punten op rij voor BVL, waaronder een paar hele nuttige scores van aanwinst Sam, was de 44-32 winst een feit. En daar was hard voor gewerkt.

Scores: Burhan 9, Dirk 4, Ferdy 2, Jona 5, Luc 4, Mathijs -, Puck (links) 10, Sam (rechts) 10