Jumpers uit zou een stuk lastiger worden dan de vorige wedstrijd, zo had de coach voorspeld. Vanwege de ongebruikelijke aanvangstijd (vrijdag 18:30) en met het oog op eventuele files, waren we vroeg vertrokken. Geen file gezien, dus we waren ruim op tijd.
Tijdens de warming up waren de gedachten eventjes meer bij de yell van de dag (“1-2-3 oktober” of toch “dikke vette pannekeoeken”), dus moest de focus weer op de wedstrijd gelegd worden.

In het eerste kwart was die focus prima. De press stond en Jumpers werd overdonderd en BVL stond 4-21 voor. In het tweede kwart liep J14-1 zelfs uit tot 4-27 en toen dachten de Leiderdorpers dat ze er al waren. Jumpers kwam sterk terug met een 12-2 run en zelfs een heuse buzzerbeater net over de middellijn van Mathijs kon niet voorkomen dat het kwart met 12-11 verloren ging. Rust 16-32.

Begin 2e helft gingen de Hagenaars verder waar ze gebleven waren. De eerste de beste bal na het innemen van de bal bij de middellijn, kregen ze vrije doortocht naar de basket. De vraag werd gesteld of iedereen wel wakker was. De volgende 5 minuten ging de wedstrijd gelijk op, maar in het laatste stuk van het derde kwart gooide BVL de wedstrijd op slot en met een 17-2 run namen de Leiderdorpers een 30-60 voorsprong. Doordat het laatste kwart nog verloren ging, werd het uiteindelijk 47-73. Een prima winst die tot stand kwam door een goed 1e kwart en een sterke fase in het derde kwart tegen een team dat ons bij vlagen het vuur aan de schenen wist te leggen.

scores: Bo 13, Burhan 9, Dirk 2, Ihaab -, Jona 6, Luc-, Mathijs 23, Puck 16, Sam 4.