Even was het spannend of er wel een Heren u-20 team zou zijn, gelukkig lukte het op het laatste moment om nog een team in te schrijven. Coach Bert mocht nog een jaar verlengen en zo stonden we op 2 oktober in Zeist voor de eerste wedstrijd.
Onze tegenstander BZ-72 had een klein team op de been weten te brengen, BVL was met alle elf spelers en bankspelers present.
We startten met de basis, de vijf echte u-20 spelers: Daan, Pieter K., Roy, Rogier en Vince. Er werd geconcentreerd gespeeld en na tien minuten stond het 23 tegen 8. De tweede periode werd gebruikt om de gretige bankspelers in te brengen, coach Bert gaf het sein voor een full-court press en BZ-72 werd volledig vastgezet. Er werd goed gespeeld en men gunde elkaar de score. Prachtige aanvallen en steals waren te zien. We wonnen deze periode met 28-5.
Na de pauze deden we rustig aan, de bankspelers gingen onder aanvoering van Roy de strijd aan. BZ-72 kwam terug en stond lange tijd voor. Door de allereerste basketballscore van Janno ooit, viel ook deze periode in ons voordeel uit 17-16.
De laatste periode werd er weer press gespeeld, nu wat slordiger waardoor de tegenstander goed weerwerk kon leveren. Ook deze periode werd gewonnen en de eindstand kwam op 93-40 voor BVL.
Een leuke sportieve wedstrijd en een mooie start van het seizoen.
Daan 12(1p), Pieter K. 27(2p en 2 driepunters), Roy 12, Rogier 2, Vince 8(1p), Jimmy, Pieter G., Janno 4, Dennis 14, Okke 1(1p), Mark 14(1p)
[img]/img/nieuws/U20 2010_2011 [1280×768].jpg[/img]