Na het onwennige competitiebegin van vorige week, waarin werd verloren van Z.A.C. Zwolle, reisde ZZ U16 dit weekend af naar Rosmalen voor hun eerste uitwedstrijd. De tegenstander was Black Eagles. De vraag was of het wisselvallige spel van vorige week verdwenen zou zijn.

Het begin van de wedstrijd was echter niet hoopvol. ZZ U16 kwam te moeizaam uit de startblokken, en een time-out in de vijfde minuut was nodig om iedereen weer scherp te krijgen. Maar daarna begon de ZZ trein goed op stoom te komen. Met degelijk spel werd de achterstand uit het begin ingelopen, en bij de rust stond ZZ zelfs met 41 – 45 voor. De voorsprong werd in het derde kwart uitgebouwd tot 8 punten. Maar toen kwam het vierde kwart. De kwaliteit van het ZZ spel daalde daarin tot een zeer bedenkelijk niveau. Er werd gehaast, slordig en ondoordacht gespeeld. De focus en concentratie waren op een onbegrijpelijke manier weg. De tegenstander wist hier goed van te profiteren, won het vierde kwart met maar liefst 27 – 8, en wist daarmee ook de wedstrijd naar zich toe te trekken. Een onnodige verliespartij was een feit.

In een wedstrijdverslag van het vorige seizoen stond de volgende (bijna profetische) aanwijzing “Jongens, de wedstrijd wordt pas in het vierde kwart beslist. Zorg dat je er dan staat…”. Gezien het spelverloop van afgelopen week én deze week ook een zeer wijze les voor de ZZ U16 spelers van dit seizoen.

Scores: Iosto 12, Jake 4, Tycho 4, Alperen 5, Alex 16, Thomas 11, Ernes 4, Rudy 11, Arend 2, Mark 7