[b]Ons bolwerkteam BVO Heren U20 kwam net iets tekort aan intensiteit en scherpte om te winnen in Zeist van de lange mannen van B.Z. ’72.[/b]

Erik is nog steeds geblesseerd en Derek is ermee gestopt, maar verder was ons veelbelovende Onder 20 team, dat onder Oegstgeester vlag vaart, compleet, dus met 11 man werd de tocht naar Zeist ondernomen. Bij het inlopen zagen we al dat de tegenstander over behoorlijk wat lengte beschikte. Dat zou in de wedstrijd onder de borden ook te merken zijn. Reden temeer om werk te maken van goed uitboxen, hetgeen te vaak niet gebeurde.
Mede daardoor gaven we nodeloos veel scores weg. Maar ook op andere fronten ontbrak het nu en dan aan scherpte, waardoor we bijvoorbeeld veel nodeloos balverlies leden.

De scheidsrechters floten erg onevenwichtig, aan beide zijden, hetgeen beide teams in verwarring bracht en ook menigmaal irritatie over en weer opleverde. Dat was ook van invloed op het spel, maar mag uiteraard nooit de doorslag geven.
Al met al een wedstrijd die we wellicht niet hadden hoeven verliezen. Na een gelijk op gaand begin liep B.Z. voortdurend uit tot een punt of 10-12. Tot twee keer toe kwamen we terug, in het tweede kwart kwamen we weer gelijk rond de 32-32 en enkele minuten voor tijd liepen we weer in tot op 1 punt verschil. Als we op die momenten even doorgedrukt hadden, was het met de tegenstander gedaan geweest.
We lieten het echter -ook door veel onzorgvuldige schoten- wegglippen tot weer 6 punten achterstand.
Dat het er nog 8 werden kwam door een erg flauwe en onsportieve actie van B.Z. in de laatste 2 seconden. Ze gaven door traag te gaan dribbelen aan het voor gezien te houden, onze jongen lieten dus de verdediging zakken en liepen op hun tegenstanders af om een handje te geven, waarop de guard toch nog even stiekem snel passte naar een man bij het bord die er -geheel vrijstaand- gauw nog effies 2 punten inlegde. Erg flauw.

Het was voor het eerst deze competitie dat ons team tegen een achterstand moest vechten.
Dat ging niet iedereen even goed af. Hulde echter voor een paar vechters, die koste wat kost bleven door knokken. Met name Mannes dwong veel bewondering af door zijn inzet, zijn spectaculaire steals, zijn drietje en zijn drives naar het bord met op het laatste moment afpassen van de bal. Deze mentaliteit zorgde er voor dat we telkens weer terugkwamen. Als het hele team zo gefocust was gebleven, hadden we -denk ik- gewonnen.

[i]Tussenstanden:[/i]
P1 25 – 14
P2 40 – 35 (15 – 21)
P3 62 – 49 (22 – 14)
P4 83 – 75 (21 – 26)

Het tweede en vierde kwart sluiten we positef af, maar dat is net niet genoeg. Het desastreuse eerste kwart is uiteraard het ergste, maar ook het derde was gewoon niet goed genoeg, vooral door de veelal slordige schoten en lay-ups.

Positief punt is dat de vrije worpen deze wedstrijd erg goed genomen werden. Door iedereen eigenlijk. Een teampercentage van 80% (16 uit 20) is best mooi.
En het is ook opmerkelijk dat er elke wedstrijd wel een paar drietjes vallen. Deze wedstrijd weer 5!
Gemiddeld staan we nu op 4,5 per wedstrijd (18 uit 4 wedstrijden). Reeds 6 spelers hebben de afgelopen 4 wedstrijden een of meer drietjes gescoord, dus dat is ook best lekker! Dat betekent dat er in de breedte (niet alleen door een klein aantal spelers, dus) goed geschoten wordt.

[i]Verslag: Martin Hooymans[/i]