Na vorig weekend, waarin BVL een gevoelige nederlaag leed bij BC Shooters, was het de vraag of het team zich vandaag weer kon herpakken tegen Grasshoppers. In de eerste periode begon BVL nerveus aan het spel, nog te vaak wil BVL te snel via solo akties scoren. Gelukkig speelde Grashoppers ook nerveus. Het stond daarom na de eerste periode pas 14 -13. In de 2e periode gaf Grashoppers meer gas en daar had BVL in het begin nog geen antwoord op, we wilden weer zo snel mogelijk aansluiten in score, maar lieten weer teveel onverzorgd samenspel zien, iets wat BVL echt moet afleren, wil het team een waardig rayon team zijn. Het teamspel verbeterde wel gedurende de 2e periode en vooral de lange mannen werden steeds beter gevonden. Bij rust stond het 26 – 31 en BVL stond er dus goed voor, alleen …. die derde periode, daar blijkt het – tot nu toe – voor BVL fout te gaan, dus BVL was gewaarschuwd . De eerste 5 minuten in die periode verliepen voor BVL goed, we wisten bij Grashoppers in de buurt te blijven, alleen in de 2e 5 minuten van de 3e periode wist Grasshoppers te versnellen en Grasshoppers liep via goed uitgevoerde fastbreaks naar een 42 – 55 voorsprong. In de 4e periode gaf BVL zich nog niet gewonnen en zette aan . BVL probeerde meer pressie te spelen om het gat van 13 punten te dichten, maar het duurde te lang voordat dit effect had, pas in de laatste minuut naderden we Grashoppers tot 63 – 68, maar we kwamen niet meer dichterbij en moesten de eindoverwinning aan Grasshoppers overlaten: 63 – 71. We hebben nu even de tijd om als team het samenspel goed onder de knie te krijgen en ervan uitgaand dat deze spelvormen ook in de wedstrijden door het team gebruikt gaan worden, dan moet het zeker lukken om wedstrijden te gaan winnen.

[i]Scores:[/i] Calvin (11), Dymas (10), Koen (8), Thomas (7), Willem (6), Max v G (5), Marco, Daan, Martijn en Alberto (4)