Het nieuwe bolwerkteam J6-1 mocht dit weekend zijn eerste wedstrijd in zijn poule afwerken. Het team – nog zonder de bijna herstelde Thomas – startte met Martijn, Arend, Max (vG), Daan en Marco. Beide teams begonnen nerveus aan het duel, vooral BVL had daar last van en het duurde dan ook even voordat er gescoord werd. Het doorwisselen van de andere spelers; Koen, Dymas, Willem, Max B, Calvin en Luuk zorgde niet voor de nodige rust, het spel golfde op en neer: goede – met name – verdigingsakties werden afgewisseld met soms geheel verkeerde passes, te vaak balverlies en gemiste layups. Via een stand van 8 – 8 na de eerste periode en een 26-30 ruststand kwam de zeer belangrijke 3e periode. De coach hoopte op extra geconcentreerdheid van de spelers maar moest toezien dat juist de tegenstander “het koppie” er beter bij hield, zij speelden wel als team – geconcentreerd – de 24 seconden uit, wij wilden juist met te gehaast spel en te weinig samenspel het slechte tij keren. Dat lukte dus niet, Binnenland wist de marge te handhaven en haalde – via 38-49 na de 3e periode – een verdiende 56 – 69 eindoverwinning. Teleurstelling alom ? Nee, dat zeker niet, alle spelers tonen goede inzet, veel enthousiasme en felheid, dus daarin zijn we zeker al op de goede weg. Nu moeten we zorgen dat het samenspel en de spelvormen beter en sneller worden en dan gaat BVL ongetwijfeld overwinningen behalen.

[i]Scores:[/i] Calvin (14); Martijn (12); Arend (8); Koen (6); Daan en Willem (5); Max en Dymas (3)