LEIDERDORP – Zorg en Zekerheid U16 verloor zaterdag de eerste wedstrijd van het seizoen met 53-74 van ZAC Zwolle. Het gebrek aan ervaring brak de ploeg uiteindelijk op maar er waren voldoende lichtpuntjes om de komende wedstrijden met vertrouwen tegemoet te zien.

Nog wat onwennig stond het sterk vernieuwde team van ZZ klaar in De Bloemerd voor de 1ste wedstrijd van het seizoen tegen ZAC uit Zwolle. De Zwollenaren waren met een fysiek sterk en meer ervaren team naar Leiderdorp afgereisd en begonnen voortvarend aan de wedstrijd. Verdedigend stond ZZ niet goed en in de haast om het aanvallend goed te maken werd veel balverlies geleden. Na 6 minuten stond ZZ al met 2-20 achter en vond de coach het tijd voor time out. Hierna herpakte het team zich gelukkig en werd er geconcentreerder gespeeld zodat de stand na het 1ste kwart enigszins was rechtgetrokken (12-23). In het 2de kwart liet het team zien wel kwaliteit in huis hebben en wist dit kwart te winnen met 20-17 zodat met een geringe achterstand van 8 punten (32-40) de kleedkamers opgezocht konden worden. Het begin van de 2de helft was jammer genoeg een herhaling van de 1ste. Een rush van 10 punten bracht Zwolle weer op een comfortabele voorsprong. Ook nu bracht de coach met een time out verbetering in het spel en werd de aansluiting gevonden (41-52). In het 4de kwart hoopte ZZ het tij te kunnen keren maar de coach van Zwolle bracht een aantal stevige spelers in het veld. ZZ moest het hoofd buigen en uiteindelijk werd de wedstrijd met 53-74 verloren. Voor de coaches was dit een nuttige wedstrijd waaruit duidelijk werd aan welke punten de komende weken gewerkt moet worden. Volgende week reist het team alweer af naar Rosmalen om tegen een nieuweling in de eredivisie te spelen. Zij wisten van UBALL te winnen zodat deze tegenstander zeker niet onderschat moet worden.
Scores: Thomas Kruithof 12, Jake Mackaill 11, Ernes Mahmutovic 10, Iosto Fodde 6, Alex van Gerrevink 6, Tycho Kievit 4, Mark Rasenberg 2, Wesley Kikkert 1 en Rudy Haamke 1.