Nadat het hele vorige seizoen in het teken van bikkelen en aanklampen had gestaan, was J14-1 benieuwd naar de nieuwe reeks tegenstanders die zij tot de kerst tegen zullen komen. Een groot gedeelte van het oude team is gebleven en Dirk, Jona en Maarten zijn in de plaats gekomen van Maddy, Wessel, Jelle en Sjors. Helaas heeft het team ook te maken met een aantal blessures. Olivier en Maarten kunnen vanwege knieproblemen (Osgood Slatter) de komende tijd nog niet meetrainen en spelen, maar het moet opgemerkt dat zij nog nauwelijks een training niet aanwezig zijn geweest. Daarnaast hebben Bo en Emma ook een plek gevonden in een bolwerkteam. Kortom, wat zou de eerste wedstrijd brengen na een rommelige aanloop van het seizoen?

BVL is al een eind gevorderd met de warming up als tegenstander The Jump de zaal betreed. Gelijk valt al op dat ze op zijn minst niet zo groot zijn. Dat biedt perspectief. Van kiet af aan speelt Leiderdorp een full court press. Dat levert direct resultaat op. Het verschil in lengte blijkt tevens een verschil in kwaliteit. Na 1 kwart is het 34-2. Vanaf dat moment valt Leiderdorp terug in een halve veld verdediging. De rest van de wedstrijd is de opdracht om zo correct mogelijk te blijven verdedigen en veel goede fast breaks te spelen, waarbij er oog moet zijn voor de vrijstaande medespelers. Via 65-8 bij rust en 93-12 na het derde kwart, eindigt de sportieve wedstrijd uiteindelijk in 127-12. Kleine kanttekening was het matige vrije worpen percentage (3 raak uit 16 pogingen), maar daartegenover stond wel dat het team de hele wedstrijd de concentratie wist op te brengen, wat één van de moeilijkste dingen is in een wedstrijd, waarbij het verschil groot is. Waarschijnlijk is komende vrijdag in Den Haag tegen Jumpers die concentratie ook broodnodig.

scores: Dirk 10, Jona 6, Burhan 7, Emma 16, Luc (foto links) 28, Puck 13, Mathijs 21 en Bo (foto rechts) 26.

[img]/img/nieuws/Luc (2).jpg[/img] [img]/img/nieuws/Bo – actie groot.JPG[/img]