De Leiderdorpse ploeg kwam laat op gang, zondagavond in Bemmel, onder de rook van Nijmegen. Uiteindelijk werd BV Batouwe, de nieuwkomer in de eredivsie van het vrouwenbasketbal, in eigen hal met 55-66 verslagen door Wereldtickets.nl. In wat de eerste echte serieuze oefenpot van het seizoen genoemd kan worden.
Daarin begon de Leiderdorpse equipe ‘wat slapjes’, zoals coach Joris Zandbergen het uitdrukte. Bij rust keek de nummer vijf van Nederland nog steeds tegen een achterstand aan. Pas in het vierde kwart werd, met name door een straffe verdediging, het verschil gemaakt. Jasmijn Overbeeke en Marlous Nieuwveen raakten in de dubbele cijfers.
Komende vrijdagavond ontvangt Wereldtickets.nl meervoudig landskampioen HLB Accountants Den Helder voor alweer een oefenpotje dat er zijn mag. Het duel begint om 20 uur in sporthal De Does, naast het zwembad.