’S ochtends vroeg om 8.15 uur vertrokken we met tien speelsters, waarvan vijf MU14 meisjes, vanaf de vijf-meihal. Binnen het uur arriveerde de ploeg in sporthal Zielhorst in Amersfoort alwaar de organisatie ons met open armen ontving. De selectie van Dorien van Hooven en Ton Kallenberg bestond vandaag uit: Manon de Canne, Kiki Schollaardt, Katie Gout, Romy van de Lageweg, Tessa Stoop, Nienke Bosman, Lisa Vlemmix, Maud Reizevoort, Iris Hillebrand en Maike van Osnabrugge.
Het zou de eerste proeve van bekwaamheid worden voor deze meisjes die voor het eerst samen in dit team speelden. De vraag was: “zijn we er echt klaar voor om de rayoncompetitie in te gaan over drie weken”.

[img]/img/nieuws/MU16 toernooi foto 3.jpg[/img]

[i]De wedstrijden[/i]
De eerste drie wedstrijden gaven het zelfde beeld. De tegenstanders Flashing Heiloo, Jump IJsselstein en WBC Bleu Drakes hadden een overmacht aan lengte die ze, door een vel verdedigend BS-Leiden, niet konden benutten. Bij onze bolwerkmeiden lukte ook nog lang niet alles in de aanval, waardoor de scores schaars waren. Mede door de routine en toch al een merkbaar conditieverschil in ons voordeel trokken we drie keer aan het langste eind.
De vierde wedstrijd was tegen Zoebas Zoetermeer. Ook een snel en fel team dat eveneens de drie eerdere wedstrijden had gewonnen. Een echte finale dus in dit toernooi. Zoebas straalde tijdens de eerste minuten veel zelfvertrouwen uit en kon met individuele acties op een kleine voorsprong komen. Even dreigde de organisatie in de verdediging verwaarloosd te worden aan onze kant. Een time-out van Dorien zorgde voor de terugkeer van nodige rust en concentratie. Twee hele mooie aanvallen met een goed uitgevoerde give-and-go en twee snelle breaks zorgden voor de omslag in de wedstrijd. Bij het laatste fluitsignaal keken beide teams hoopvol naar de tafel. Maar het waren de meiden uit de Leidse regio die de armen omhoog mochten steken en aan de haal gingen met de grootste beker.

[img]/img/nieuws/MU16 toernooi foto 5.jpg[/img]

Al met al een geslaagd toernooi vooral om kennis te maken met elkaar en om de bankspelers en meetrainende meiden te testen. Vol vertrouwen gaan de meiden de rayoncompetitie in, in de wetenschap dat met Maddy, Floor en Emma erbij ze nog sterker zijn dan afgelopen zaterdag.