Slechts 2 trainingen achter de rug en toch wist afgelopen weekend de nieuwe J16 van het Bolwerk Leidse Regio, in een 2 dagen durend internationaal toernooi, beslag te leggen op de 3e prijs. Onder leiding van de – in de basketbalregio alom bekende trainercoaches – Julian Korremans en Ramon van Winkel, liet het team veel enthousiasme en inzet zien.

[img]/img/nieuws/Team Bolwerk J16.jpg[/img]
[i]Achterste rij: Julian, Dymas, Daan, Calvin, Luuk, Martijn en Ramon
Voorste rij: Willem, Max B, Max v. G, Koen, Marco en Alberto
Op de foto ontbreken: Thomas en Arend.[/i]

Was het nog even wennen tegen Westland Stars in de eerste wedstrijd en ging de wedstrijd verloren, in de returnwedstrijd tegen datzelfde Westland Stars herstelde de J16 zich prima en wisten we gelijk te spelen. De eerste internationale wedstrijd voor het team, tegen het Duitse Xanten werd door het bolwerk J16 ruim gewonnen, waardoor een halve finale volgde tegen het andere Duitse team uit Risse. Helaas Risse was echt een maatje te groot op dit moment, vooral omdat onze “grote jongens” Thomas (herstellende van een operatie aan beide voeten, maar wel aanwezig in de zaal, klasse Thomas!)) en Arend (die nog genoot van een welverdiende strandjutter cursus op Texel) ontbraken en we, ondanks onze vechtlust en inzet, onder het bord tekort kwamen. Hierna volgde de strijd om de 3e en 4e plaats tegen Crackerjacks en na eerst een achterstand van 5 punten, wisten we uiteindelijk toch de wedstrijd te winnen door een fantastische layup van Martijn en konden we hierdoor de 3e prijs in ontvangst nemen. Risse werd uiteindelijk ook de(terechte) winnaar van het toernooi.

[img]/img/nieuws/Martijn.jpg[/img]
[i]Martijn geconcentreerd …[/i]

Samengevat: de coaches hebben dit weekend op inzet en motivatie een hele leuke groep spelers aan het werk gezien, maar ook de talrijk aanwezige ouders lieten zien er zin in te hebben en dus werd dit succesvolle toernooi afgesloten op de terugweg met een gezamelijke diner bij …. de Mac

[img]/img/nieuws/20100822_0164-BolwerkJ16-1.jpg[/img]
[i]Eerste beker voor bolwerk J16-1[/i]