[b]Weert/Bergen op Zoom – Zorg en Zekerheid U16 heeft een druk laatste speelweekend achter de rug. Er moesten nog even flink wat kilometers afgelegd worden om de speellijst af te ronden. Zaterdag werd er in Weert verloren 94 – 63, zondag werd er in Bergen op Zoom knap gewonnen, 73 – 83 (OT).[/b]

Het weekend begon zaterdag in Weert. Ondanks een goed eerste kwart viel de wedstrijd niet echt mee. Zorg en Zekerheid verdedigde niet sterk en liet zich vooral onder de borden de kaas van het brood eten. Voeg daarbij een aantal Weertse afstandschutters die niet konden missen en het grote verschil is verklaard.

Opvallend in de wedstrijd tegen Weert was dat het ZZ-team wel bleef proberen om als team te spelen. Zorg en Zekerheid noteerde dan ook meer assists dan Weert en verdeelde de punten uitstekend. Maar, om dit soort wedstrijden te winnen, is er meer nodig. Rebounden bijvoorbeeld. Met 53 tegen 37 gaf Weert aan dit onderdeel veel beter te beheersen. BS Weert heeft zich een paar weken geleden al geplaatst voor de play-offs en gezien het vertoonde spel van zaterdag is dat volkomen terecht.

Zondag werd er in Bergen op Zoom tegen de Giants gespeeld. Zorg en Zekerheid was gedurende de gehele wedstrijd de betere ploeg, maar kon het verschil maar niet in punten uitdrukken. Iedere keer als er een voorspong was opgebouwd (11 punten max.) liet ZZ de tegenstanders weer terugkomen in de wedstrijd. Het was daardoor wel een spannende wedstrijd, maar van de kant van Zorg en Zekerheid ook erg wisselvallig.

Een pluspunt was de grote inzet. Het was duidelijk dat het ZZ-team de laatste wedstrijd wilde winnen. Lukte het even niet, dan werd er geknokt om de gemaakte foutjes te herstellen. Illustratief was het einde van het vierde kwart. Een voorspong van 6 punten werd domweg verspeeld. Erger nog, met nog 8 seconden te spelen, komen de Giants met twee punten voor. Maar… geen hangende koppies… nee, met een perfecte snelle aanval wordt de stand weer gelijk getrokken… verlengen!

In de verlenging maakt het team van coach Edmar Diebels geen fout, er wordt uitstekend gespeeld. Zorg en Zekerheid scoort de eerste 6 punten en is de baas. Bergen op Zoom probeert met veel fysiek nog wat te forceren, maar is uiteindelijk kansloos. De verlenging wordt met 15 – 5 gewonnen, eindstand 73 – 83. Na een lang seizoen wordt er nog even een terecht feestje gevierd!

[i]Scores tegen BS Weert:[/i] Boris Crama 16 (8 ass.); Ingmar Kok 16, Dennis Gout 16, Jasper Warmenhoven 10, Ernes Mahmutovic 3, Iosto Fodde 2.

[i]Scores tegen WAA Giants:[/i] Boris Crama 25 (8 ass, 9 st.); Dennis Gout 22 (14 reb.); Ingmar Kok 12 (10 reb.); Jasper Warmenhoven 10, Thomas Kruithof 6; Andy Covasescu 4; Iosto Fodde 4.