[b]Leiderdorp – Zorg en Zekerheid U16 speelde zaterdag tegen ZAC (Zwolle) in de Bloemerdhal een goede eerste helft. Het team nam een verdiende voorsprong (18 punten) maar kon de voorsprong in de tweede helft niet vasthouden. De foutenlast, en een mede daardoor minder scherpe verdediging zorgde ervoor dat de gasten toch nog met de winst op zak naar Zwolle afreisde, 82 – 88.[/b]

ZZ U16 speelde in de eerste helft onbevangen en speels basketbal. Leuk om naar te kijken. Iedereen scoort en op de helft van het eerste kwart staat er al een behoorlijke voorsprong op het scorebord. Het lijkt alsof ZAC verrast is door het tempo waarin Zorg en Zekerheid de wedstrijd probeert te domineren. Het eerst kwart wordt verdiend door ZZ gewonnen, 22 – 15.

In het tweede kwart blijft het tempo hoog. Er wordt met overleg gespeeld, en gaat er eens iets mis, dan worden de foutjes goed gecorrigeerd. Zorg en Zekerheid loopt verder uit, een paar fastbreaks doet de Zwollenaren even naar adem happen. ZAC vlucht in een time-out om orde op zaken te stellen. Vanaf dat moment worden de lange mannen van Zwolle wat meer in stelling gebracht. Vooralsnog zonder groot gevaar, ZZ kan ze afstoppen, al gaat dat wel met veel persoonlijke fouten gepaard. Zorg en Zekerheid blijft aanvallend goed spelen. De vrije man wordt gezocht en gevonden. Ook het tweede kwart wordt gewonnen, 28 – 17. Met de rust staat er een mooie, verdiende voorsprong van 18 punten op het scorebord.

In het derde kwart begint Zorg en Zekerheid te voorzichtig. Er wordt minder goed verdedigd. De lange spelers van ZAC beginnen de wedstrijd onder het bord naar zich toe te trekken en door de foutenlast moet coach Edmar Diebels juist op die posities voorzichtig met z’n spelers manoeuvreren. Al snel moet de eerste ZZ-speler met 5 fouten naar de kant. Aanvallend gaat het ook allemaal wat moeizamer. De combinaties lopen nog redelijk, maar de afwerking hapert. Het derde kwart wordt verloren, 18 – 31, tussenstand 68 – 63.

In het vierde kwart zien de toeschouwers een herhaling van het derde kwart. Zorg en Zekerheid knokt, probeert de voorsprong vast te houden maar ZAC komt steeds iets dichterbij. Weer zijn er spelers die met 5 persoonlijke fouten het veld moeten verlaten. ZAC heerst dan onder de borden en speelt dat bovendien heel slim uit. ZZ probeert veel, een press, afstandsschoten maar helaas zonder het gewenste resultaat. ZAC wint de wedstrijd met 82 – 88, maar Zorg en Zekerheid heeft echter zeker in de eerste helft laten zien goed te kunnen basketballen.

[i]Scores:[/i] Boris Crama 23, Dennis Gout 19, Ingmar Kok 12, Jasper Warmenhoven 7, Iosto Fodde 7, Ernes Mahmutovic 6 (9 reb.), Tim Heshusius 4, Thomas Kruithof 2, Satchel Ciere 2.