Een trotse, derde stek in de eredivisie en een historische overwinning op landkampioen Den Helder. Zo begon de maand april hoopvol. Anderhalve week later zijn de goede vooruitzichten van Wereldtickets.nl plotseling sterk vertroebeld. Door twee verliespotten op rij – tegen Eurosped Twente en Binnenland Rotterdam – dreigt de zesde plaats in de eindklassering. En dat is geen goede uitgangspositie voor de playoffs.
De laatste verliespartij, zaterdagavond in Rotterdam, was volstrekt onnodig: 67-59. Voorzitter Rinus Kroon beklaagde zich na afloop over het feit dat de meiden van Jong Wereldtickets.nl eerder op de dag een wedstrijd speelden, waardoor ze in de hoofdmacht, tegen Binnenland, scherpte, concentratie en precisie misten. En dat had in een gelijk opgaand duel het verschil kunnen maken.
Spelverdeelster Zera Butter ontbrak. Evenals coach Joris Zandbergen, om prive redenen. Assistent Ferenc Szitas mocht de missie onder de rook van zijn geliefde Kuip volbrengen, maar slaagde daarin niet. Binnenland sloeg al in het eerste kwart een klein gaatje en daar had Wereldtickets.nl niet meer van terug. De achterstand werd in het verloop van het duel als een trekharmonica groter en kleiner, tot zelfs maar één punt, maar bleef bestaan. Nadat Bridget Yoerger halverwege het vierde kwart met vijf fouten naar de kant moest, was het laatste verzet gebroken.
Met nog één wedstrijd te gaan, bij kampioenskandidaat Pro Build Lions uit Landsmeer, dreigt plotseling de zesde positie op de eindranglijst. Nog altijd drie plaatsen beter dan vorig seizoen, maar ook drie lager dan begin deze maand.