Willemijn Kallenberg is een van de twintig jonge sporters die kans maken op de Young Talent Award, d̩ ereprijs voor sporttalenten tussen de twaalf en achttien jaar oud. De twintig kanshebbers zijn door een onafhankelijke jury Рmet onder anderen Pieter van den Hoogenband en Joop Alberda Рgeselecteerd uit ruim vijftig jonge sporttalenten die door hun sportbonden zijn aangemeld.
De Young Talent Award is in het leven geroepen om jonge topsporters in beeld te brengen. De twintig kanshebbers blinken uit in diverse takken van sport. De jury kiest eind april drie genomineerden die kans maken op de Young Talent Award. De winnaar wordt bekendgemaakt op 26 mei 2010 tijdens de Lotto Sport Awards in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Een verslag van deze avond, die gepresenteerd wordt door Ivo Niehe, zal op 28 mei 2010 te zien zijn om 21.30 uur bij de Tros op Nederland 1.

Willemijn is bij Wereldtickets.nl een van de jongste speelsters in de eredivisie. Zij is op het op het EK meisjes U16 uitgeroepen tot MVP en is daar met haar team uiteindelijk Europees kampioen van de b-groep geworden. De jury bestaande uit Pieter van den Hoogenband, sportjournalist Jaap de Groot, sportmarketingdeskundige Frank van de Wall Bake en sportbestuurder en voormalig volleybalcoach Joop Alberda.

De jury van de Young Talent Award heeft de volgende kanshebbers geselecteerd: Lotte van Beek (schaatsen), Jessica Blaszka (worstelen), Roel Boomstra (dammen), Bart Deurloo (turnen), Céline van Gerner (turnen), Sophie van Gestel (beachvolleybal), Koen Hageraats (tafeltennis), Jeffrey Herlings (motorcross), Richel Hogenkamp (tennis), Dimi de Jong (snowboarden), Willemijn Kallenberg (basketbal), Jeroen Krietemeijer (golf), Nick de Kuyper (handbal), Ilona Lagerweij (squash), Corinne Nugter (atletiek), Laura Prince (judo), Sharon van Rouwendaal (zwemmen), Dafne Schippers (atletiek), Annick Taselaar (roeien) en Stefan de Vrij (voetbal).