Wereldtickets.nl heeft het reguliere basketbalseizoen afgesloten met een vijfde stek op de ranglijst. Een 69-60 verlies tegen koploper Pro Build Lions veranderde daar afgelopen week niets aan. In vergelijking met het vorige eredivisieseizoen is bijzonder veel progressie gemaakt. Vandaar dat het bestuur van de stichting Topbasketbal Leiderdorp tevreden is over de sportieve prestatie.
En het speeljaar is alles over. Komende week gaat de eerste ronde van de playoff van start. AutoCad uit Utrecht, of eigenlijk Leidsche Rijn, is daarin de tegenstander. AutoCad Amazone haalde een overwinning meer in het afgelopen seizoen. De onderlinge stand tussen Wereldtickets en de Utrechters is 1-1. Beide ploegen wonnen bij de eerdere confrontaties hun thuisduel.
Het eerste duel van de nieuwe tweestrijd heeft ‘ergens’ volgende week plaats in Leidsche Rijn. Daarna volgt, op zondag 25 april om 16 uur het thuisduel. Waarvoor we uiteraard zo veel mogelijk publiek warm voor willen laten lopen.

Dan nog even over het eerdere duel in Landsmeer. Tien punten stond Wereldtickets.nl voor, bij het ingaan van het tweede kwart. De gedoodverfde nieuwe landskampioen werkte die achterstand weg met een spervuur aan driepunters. De thuisploeg nam een voorsprong en leek zelfs weg te lopen. Die poging stokte en twee minuten voor het einde, kwam de Leiderdorpse ploeg tot 60-60. Maar daarmee was de koek ook gelijk op.