[b]De U16-1 heeft het seizoen in stijl afgesloten. Werd de uitwedstrijd “net aan” gewonnen van MSV, vandaag werd datzelfde MSV met 41 punten verschil naar Noordwijk teruggestuurd.[/b]

In de eerste periode begon de U16 te gehaast, we wilden snel korte metten maken met MSV, maar hierdoor misten we te vaak en kreeg MSV de gelegenheid om bij te blijven. Wel opmerkelijk was de (fysieke) kracht waarmee Tycho,Floriaan, Alberto, Mark en Okke speelden. Moesten we aan het begin van het seizoen nog wennen om zo te spelen, nu lijkt het alsof we niet anders meer kunnen spelen. De motor van de U16: Tycho, draait op dit moment op volle toeren en daar profiteert het hele team van. Het team is aan het groeien in de breedte, spelers als Luuk, Marco, Alberto en Jelle zouden zonder probleem nu ook in de startersvijf van vandaag hebben kunnen starten. De versnelling van BVL kwam in het 2e deel van de eerste periode en BVL wist al snel uit te lopen naar een 20 -7 tussenstand.
Helaas was deze stand ook het sein voor de U16-1 om in de 2e periode slordiger te gaan spelen, er was veel balverlies of er werd niet meer goed verdedigd. Toch kosste het MSV veel energie om bij te blijven en de bank van MSV bestond vandaag uit slechts 2 spelers. Door constant een press te spelen wilden we de conditie van de Noordwijkers uitvoerig testen. Onze press ging niet goed, doordat we te vaak te laat bij onze mannetje gingen staan en ja dan heeft MSV genoeg technische spelers om weg te dribbelen voor een break. Verrassend was het dan ook niet dat MSV, die in deze periode dus toch over een goede conditie beschikte, de periode te winnen wist met 10 -14,de rustand was: 30 – 21.
De coach had in de rust aan zijn team weer eens duidelijk gemaakt dat we de controle over de wedstrijd weer moeten krijgen door rustiger aanvallen op te zetten en dat de press gewoon beter uitgevoerd moet worden. Zo gezegd zo gedaan ! MSV werd nu echt goed vastgezet en nu werkte de press wel prima en wisten we veel te scoren, de coach van MSV vroeg na de eerste minuut al een time out. Het was duidelijk MSV had zijn meeste kruit verschoten en nadat we nog een keer de duimschroeven bij de tegenstander hadden aangedraaid, door ze nog “steviger” aan te pakken was de weg vrij voor BVL naar een hoge score. Aan het einde van de derde periode stond het al : 55 – 32.
De U16-1 ging verder ! De laatste periode werd gebruikt om veel te scoren en het team denderde nu over MSV heen. Soms konden de scheidsrechters het tempo ook niet meer bijhouden en lieten ze iets teveel toe of zagen ze gewoonweg niets, maar dit gebeurde aan beide kanten en de invloed op de wedstrijd was minimaal te noemen. Tycho speelde zich in deze periode naar man of the match door een pass, net over de middellijn, bedoeld voor Mark, rechtstreeks door de ring te gooien en daarna – als toetje- nog eens een driepunter raak te schieten. Het kon niet meer op, wisten we tot 2 wedstrijden geleden nooit tot een hoge score te komen, nu gaan ze er met gemak in ! De wedstrijd werd met een duidelijk 86 – 45 gewonnen en is dus een hele mooie afsluiting van een – uiteindelijk – toch mooi seizoen.

[img]/img/nieuws/BVL-JU16-actie.png[/img]

Dit seizoen hebben de spelers zich op een prima manier weten te ontwikkelen.
BVL zal hierdoor nog veel plezier gaan beleven aan deze spelers. Helaas heeft Robin te kennen gegeven met basketballen te gaan stoppen. Heel jammer, als er één speler is geweest die zich sterk heeft ontwikkeld door de jaren heen en rijp was om door te breken, dan was het Robin wel. Spelers als Floriaan, Michiel en Okke zullen het team ook moeten verlaten als 2dejaars U16. De ontwikkeling van een aantal spelers is zelfs zo goed, dat zij in aanmerking komen voor een plek in de selectie van ZZ Leiden U16-1, selectietrainingen moeten dit uitwijzen; in ieder geval verdient de man-of-the-match van vandaag zo’n kans: veel succes Tycho!
Blijft de rest dan bij elkaar ? Dat ligt eraan. Als maandag de ALV vòòr het bolwerk Leidse Regio (zie agenda ALV) stemt zal er naast ZZ Leiden U16 ook een Bolwerkteam U16 gaan spelen in Leiderdorp, ook daar zullen weer selectietrainingen worden ingepland, dus of dit team volgend jaar nog met elkaar bij spelen, dat zal de toekomst moeten uitwijzen ….
U16-1 bedankt voor jullie getoonde spel en inzet voor dit seizoen !

[i]Scores:[/i] Tycho (25), Marc (21), Robin (12), Floriaan (11), Okke (6), Jelle (4), Alberto (3), Marco en Luuk (2)