Gelezen in het Leidsch Dagblad van zaterdag 10 april:

‘In een sporthal waar eredivisiebasketbal wordt gespeeld, horen tribunes te staan.’ Zo redeneerde Rinus Kroon, voorzitter van de stichting Topbasketbal Leiderdorp, een half jaar geleden. Zeker 5000 euro spendeerde hij aan acht ‘keurige’ uitschuiftribunes voor de Bloemerdhal. Probleempje: neerzetten mag, maar dan moet de stichting wel aan tien eisen voldoen. De meest opmerkelijke: een verzekering van een miljoen euro afsluiten. Met het oog op schade aan de vloer, toekomstige onderhoudsbeurten, kindervingers tussen de tribune en fans die van hun bankje vallen. ,,Bijzónder frustrerend”, aldus Kroon.
De voorzitter is kwaad. ,,De gemeente bezit de sporthal en Sportfondsen doet de exploitatie. Ze schuiven echter álles op ons bordje. Ik wil de gemeente die dingen best schenken, als de toeschouwers maar kunnen zitten. Die poespas ben ik helemaal zat.”
De acht tribunes liggen al tijden opgeslagen in een loods. Vorige week nam ZZ Leiden er vier over. Ze werden direct gebruikt. Tot frustratie van Kroon. ,,De gemeente Leiden doet niet zo moeilijk; een voorbeeld voor Leiderdorp.”
Het seizoen zit er bijna op voor eredivisionist Wereldtickets.nl. En de resterende vier tribunes dan? Kroon: ,,Die zet ik op marktplaats.nl. Dan heeft tenminste nog iemand er plezier van.” (HB)