Wereldtickets.nl slaagde er zondag niet in een derde play-offduel tegen Amazone af te dwingen. In de Bloemerdhal leek het basketbalduel een paar seconden voor tijd, bij 65-65, op een verlenging af te stevenen. Maar in de tumultueuze slotseconden scoorden de bezoekers nog eenmaal van afstand (65-68).
Daarmee is het seizoen, na de dubbele kwartfinale, ook direct voorbij. Een geslaagde jaargang waarin de ploeg maandenlang de derde stek in de vrouweneredivisie bezette. Onder meer door een overwinning op landskampioen Den Helder. Op het einde van het seizoen zakte Wereldtickets.nl wat in, mede doordat enkele jeugdspeelsters een zwaar programma hadden en ook met juniorenteams aan de bak moesten.
Dat moet komend seizoen anders, vinden de technische staf en het bestuur. Hoe dat uitpakt, wordt in de loop van het komende zomerreces duidelijk.
Tegen Amazone legde Wereldtickets.nl het twee keer binnen een week af. Donderdag in Utrecht werd met acht punten verschil verloren, zondag met drie. In beide duels had het Leiderdorpse team kansen op de zege, maar de dubbele overwinning van Amazone was niet onverdiend.
Zera Butter ontbrak in het slotduel door een blessure. Voorafgaand aan de wedstrijd werd een stemmige minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van Ton Kallenberg, de overleden grondleger van het Leidse basketbal en grootvader van Willemijn.
De twee Amerikaanse speelsters in Leiderdorpse dienst eisten vervolgens een hoofdrol voor zich op. Judy Wright scoorde 27 punten, Bridget Yoerger 14 en 11 rebounds.