[b]Nijmegen – Op de middag dat Heren 1 van Zorg en Zekerheid in Almere de beker pakt, speelt U16 in Nijmegen tegen de Wildcats. Na een redelijke eerst helft gaat er in de tweede helft veel mis. De controle, zowel aanvallend als verdedigend raakt zoek. Het team speelt onder de maat en verliest met 61 – 39.[/b]

Dit soort wedstrijden moeten snel vergeten worden. Maar, er moet wel van geleerd worden. Bijvoorbeeld, hoe kan het dat er na een redelijke eerste helft zo’n slechte tweede helft wordt gespeeld. In de eerste helft was het schotpercentage al niet florissant, in de tweede was het ronduit slecht. In de wedstrijd scoort Nijmegen 31 punten uit onze turn-overs.
Dat is uiteraard veel te veel, maar hoe ontstonden die turn-overs? Waarom worden steeds dezelfde fouten gemaakt? Waarom vorige week wel een redelijke wedstrijd en deze week een zeer matige wedstrijd…?

De antwoorden zullen deze week wel “ergens” gevonden worden. Het team wil best wel, alleen moeten alle koppies hetzelfde willen. Tegen Wildcats leek het alsof iedereen anders geprogrammeerd was. Er was geen synergie.

Het eerste kwart werd gewonnen met 7 – 11. Het tweede met 21 – 11 verloren. Hoewel er weinig werd gescoord was het resultaat bij rust helemaal niet kansloos (28 – 22). Helaas kon het team de draad na rust niet meer goed oppakken. Via 17 – 9 en 16 – 8 werd het 61 – 39.

Het is nu belangrijk dat het team zich herpakt. Dat gaat lukken. Zorg en Zekerheid U16 kan namelijk best wel basketballen. Als iedereen maar met dezelfde programmering het veld in stapt.

[i]Scores:[/i] Iosto Fodde 10, Boris Crama 8, Dennis Gout 8, Ingmar Kok 6, Jasper Warmenhoven 2, Ernes Mahmutovic 2, Thomas Kruithof 2, Satchel Ciere 1