[b]Den Bosch – Wat heren-1 tegen Eiffel Towers kan, kunnen wij ook. Dat dachten de spelers van Zorg en Zekerheid U16 zondagmiddag toen ze het veld in de Maaspoort opliepen. Het ZZ-team nam direct het initiatief, verdedigde uitstekend en liet (vooral in de eerste helft) zien dat goed teambasketbal naar een overwinning leidt. De overwinning, 48 – 61, was dan ook dik verdiend.[/b]

Het lijkt dat Zorg en Zekerheid U16 een moeilijke fase van zich af heeft geschud. Er wordt weer gespeeld voor de winst. De taken worden (weer) gedaan en de scores worden steeds beter verdeeld. Dat komt het teambasketbal ten goede. Eiffel Towers, een team in opleiding van de basketballschool in Den Bosch, had moeite om een snel antwoord te vinden op de hechte defense en de bij vlagen goed uitgespeelde aanvallen. Een klein smetje op het positieve beeld was dat het scoringspercentage té laag uitviel. Er werd nog al eens slordig met de goed uitgespeelde kansen omgegaan.

Zorg en Zekerheid nam dus direct het initiatief in de wedstrijd. Via 0 – 7 werd het uiteindelijk 7 – 16 in het eerste kwart. Het tweede kwart sputterde de thuisploeg even tegen. Eiffel kwam iets dichterbij (22 – 24) maar een tussensprintje zorgde ervoor dat het tweede kwart toch nog ruim werd gewonnen (16 – 21) en dat de teams met een tussenstand van 23 – 37 gingen rusten.

Het derde kwart was beslissend voor de wedstrijd. Het niveau van de eerste helft werd niet meer gehaald. Zorg en Zekerheid begon slordig en Eiffel kwam bijna helemaal niet meer aan scoren toe. ZZ won het kwart wel (8 Р11) maar coach Edmar Diebels kon niet tevreden zijn over het vertoonde spel. Het spel werd niet goed verdeeld, er werd t̩ veel voor een 1-tegen-1-actie gekozen en er werd t̩ veel balverlies geleden.

In het vierde kwart herstelde het team zich enigszins. De score ging nu gelijk op. Eiffel kwam niet dichterbij, Zorg en Zekerheid liep niet verder uit. De wedstrijd was in balans. In het “stadion” werden terwijl de voorzieningen voor een TV-uitzending aangebracht. Eiffel Towers heren1 – GasTerra Flames (Groningen) speelden na ons en zou deels op TV uitgezonden worden. Misschien leidde de camera’s rondom het veld het team een beetje af. De wedstrijd doofde langzaam uit. Eiffel won het vierde kwart (17 – 13). Zorg en Zekerheid won verdiend de wedstrijd, 48 – 61.

[i]Scores:[/i] Boris Crama 17, Ingmar Kok 14, Jasper Warmenhoven 10, Dennis Gout 8 (15 reb.), Iosto Fodde 4, Tim Heshusius 3, Thomas Kruithof 3, Ernes Mahmutovic 2.