Voor de vierde keer dit seizoen heeft Wereldtickets.nl de basketbalderby tegen Stol-Grasshoppers gewonnen. In de Bloemerdhal werd het zaterdagavond 88-76 voor de Leiderdorpse ploeg tegen de Katwijkse rivaal. Door dit resultaat staat Wereldtickets.nl nog vaster op de derde plaats in de nationale eredivisie.
De ‘roden’ hadden het drie kwarten behoorlijk lastig met de hekkensluiter. Bij rust bedroeg het verschil slechts twee punten (38-36) en in het derde kwart nam Grasshoppers zelfs kortstondig een bescheiden voorsprong. Verder liet Wereldtickets.nl het niet komen. De Amerikaanse Judy Wright mag dan door haar individuele acties en vele scores (37) het meest in het oog springen, het waren dit keer juist de teamacties die ervoor zorgden dat de thuisploeg in de slotfase erop en erover ging. Daarbij leunend op de reboundkracht van Wrights landgenote: Bridget Yoerger. Een driepuntertje van Willemijn Kallenberg brak halverwege het vierde kwart het laatste beetje verzet van de Katwijksen.
Het niveau in de veertig zuivere speelminuten viel in vergelijking met enkele recente wedstrijden wat tegen, maar de spanning en de zege vergoedden veel. In de race voor een goede klassering bij aanvang van de playoffs, heeft Wereldtickets.nl nog drie lastige uitduels te gaan. En een belangrijke thuiswedstrijd, op 5 april, tweede paasdag, tegen Eurosped Twente.