[b]Opsteker voor U14-1[/b]
Al na enkele wedstrijden was duidelijk dat jongens onder 14 dit seizoen niet om het kampioenschap zou gaan spelen. Dan moet er maar elke wedstrijd gestreden worden om de eer en om veel te leren.
Vlak voor de voorjaarsvakantie was er de kans op de eerste winst in 2010 en wel in Katwijk tegen de felle en uit de kluiten gewassen meiden van Grasshoppers. Twee ploegen die de hele wedstrijd een hele veld press toepasten en elkaar opstuwden naar een hoger niveau dan in eerdere wedstrijden te zien was. Na een gelijk opgaande eerste periode, sloegen de Katwijksen aan het einde van het tweede kwart een gaatje en even leek de concentratie weg te vloeien bij BVL. Met nog 11 seconden te gaan tot de thee nam de coach een time-out om het team voor de laatste aanval toch weer scherp te krijgen. Dat dit een heuse buzzerbeater van Bo tot gevolg had, kon hij ook niet hebben bedacht. Spelers vielen elkaar al juichend in de armen, alsof de winst al binnen was. Het was slechts rust, maar wel met een gelijke stand: 28-28.

Even naar de kleedkamer om toch te beseffen dat we met wat geluk gelijk stonden, maar dat we alleen maar zouden gaan winnen als we het koppie erbij zouden houden en nog 20 minuten keihard zouden werken. Daar wilde iedereen wel voor gaan. Het derde kwart was een kopie van de eerste; De laatste 10 minuten bleek BVL de langste adem te hebben. Wessel was verdedigend de exponent van het team en aanvallend trokken Bo (21pnt) en Maddy de kar. De 57-66 winst was binnen!

[img]/img/nieuws/Bo – actie.JPG[/img] [img]/img/nieuws/Maddy – D.JPG[/img]

[b]U14-1 verliest terecht[/b]
U14-1 verloor afgelopen week dik van Springers. Het ritme zat er niet echt in.

De basis bestond uit: Bo, Emma, Maddy, Luc & Olivier. In de eerste minuut werden er al meteen zes tegenpunten gemaakt. Na een prachtige score van Burhan stond het 6-2. Na nog wat tegenscores, een mooie give-and-go van Bo & Wessel, drie vrije worpen die misgingen en 2 punten die niet meegeteld werden (van de tegenstander), stond het aan het eind van de eerste kwart: 29 -9. De eerste vijf die in de tweede periode begonnen waren: Puck, Maddy, Wessel, Sjors & Burhan. In de eerste vier minuten werden er door ons meteen 7 punten gescoord (1 vrije worp). Na een korte time out met wat uitleg over het verdedigen en het passen, ging het mis. De volgende zes minuten werd er alleen maar door de tegenstander gescoord. Met een Ruststand van : 59-16. In de derde periode werd begonnen met: Maddy, Bo, Puck, Wessel & Luc. In de eerste vijf minuten waren er wat scores over en weer, met daarna een time out voor de springers. Aan onze kant kregen de spelers wat uitleg over het rebounden en verdedigen. Na die time out waren bijna alle score’s weer voor de springers. Aan het einde nog vier punten van Olivier, die een goede kwart had gespeeld. Eindstand 3e periode: 85-30. Na een moeilijke laatste periode werd het uiteindelijk helaas (3 punten niet meegeteld)106-39.
Scores: Bo (2), Burhan (6), Emma (1), Luc (2), Maddy (8), Matthijs (0), Olivier (2), Puck (10), Sjors (4), Wessel(1).

[img]/img/nieuws/Maddy – pass.JPG[/img] [img]/img/nieuws/Time out.JPG[/img]

[b]Hoopgevend eerste kwart blijkt niet voldoende[/b]
Afgelopen weekend kwam het u14 team van de Amerikaanse school op bezoek in de Bloemerd. Zij spelen in de competitie als CobraNova 2 en beschikken over lengte, wat meer techniek en zelfs een zeer trefzekere schutter. Het eerste kwart ging gelijk op; iedereen was geconcentreerd en wie toevallig niet speelde moedigde luidkeels het team aan. Het werd 10-11, maar ook werd duidelijk dat BVL dit kwart op d top van haar kunnen had gespeeld. Vanaf nu zakte CobraNova in met de verdediging en bleek het moeilijk om bij het bord te komen. Alleen Emma had door dat er op de achterlijn ruimte lag en paste de backdoor toe. In de rust werd hierop nog eens gewezen, wat een kleine opleving tot gevolg had. De winnaar was toen echter al bekend. Uitslag: 28-73. Scores: Bo (3), Burhan (4), Emma (8), Luc (-), Maddy (6), Matthijs (2), Olivier (2), Puck (-), Sjors (-), Wessel(4).