Wereldtickets.nl heeft een monsterscore behaald tegen BV Lely. In Amsterdam werd het zaterdagavond 29-80 voor de Leiderdorpse eredivisionist. Een bijna veertig minuten durende press over het hele speelveld veroorzaakte het immense verschil.
Die speelwijze kostte veel kracht, maar leverde wel de gewenste en noodzakelijke teameffort op en dus ook een grote uitslag. Lely wist zich geen raad met de constante en consequente druk. Mede ook door enkele op het oog eenvoudige lay-upjes te missen, bleef de thuisploeg onder de 30.
Wereldtickets.nl kon de concentratie en een straf tempo in de Apollohal heel lang volhouden. Met ook een ongekend aantal van 41 steals. Verder scoorden alle speelsters aan Leiderdorpse kant, al had Judy Wright opnieuw een hoofdrol met 26 punten. Tegen haar oude club. Richelle van de Keijl (18) en Bridget Yoerger (13) kwamen ook in de dubbele cijfers.
Twee cruciale potjes staan voor de deur. Dinsdagavond bij DAS in Delft en zaterdagavond (20.30 uur) komt Stol Grasshoppers uit Katwijk in de Bloemerdhal op bezoek. Twee wedstrijden waarin de even onverwachte als verheugende derde stek in de eredivisie wordt verdedigd.

De foto is van Fotogijs.nl