Door met 69 – 56 bij Lokomotief te verliezen heeft JU16 J6-1 de strijd om het kampioenschap opgegeven.
Dit keer een kort verslag over de J6-1, want er is slecht nieuws: Het “vuur” is uit de ploeg. Tijdens de warming up in Rijswijk merkte de coach al dat BVL de strijd op een mogelijk kampioenschap, sinds de verliespartij tegen DAS, had opgegeven. De warming up werd niet – zoals we gewend zijn – geconcentreerd gelopen. Het kwam BVL duur te staan in de eerste 2 periodes want Lokomotief – met 12 manvrouw op de bank begon wel geconcentreerd aan de wedstrijd na – wel – een goede warming up. Binnen korte tijd had Lokomotief een gat geslagen en zou dit ook niet meer afgeven. Aan de andere kant: er is weer genoeg trainingstof voor de komende periode, want het verdedigen en het afmaken van kansen (layups e.d.) aan BVL kant was vandaag van een bedroevend niveau en BVL “onwaardig”. Lokomotief kon vrij eenvoudig naar een 38 – 22 russtand spelen. In de rust hield de coach het team een spiegel voor, als we zo blijven spelen dan krijgen we dik klop en dat valt niet te rijmen met een team dat nog 2 weken geleden voor een kampioenschap ging ! Het team begreep de boodschap, BVL ging nu beter en feller verdedigen, BVL kreeg hierdoor meer balbezit, maar het mankement van de eerste helft: eenvoudige kansen afmaken lukte nog steeds niet. Wel hadden wij dankzij die felheid meer rebounds en gelukkig scoorden we daar wel uit. Positief is de ontwikkeling van bankspeler Calvin, aanvallend staat hij zeker zijn mannetje, hij is snel, loopt vaak op de fastbreak en bovendien: hij maakt zijn layups wel goed af. BVL kwam wel steeds beter in de wedstrijd en probeerde wel terug te komen, maar Lokomotief verdedigde met succes de marge (en dus voorsprong) en won daardoor ook verdiend de wedstrijd met 69 – 56. Het kampioenschap gaat niet door, maar er komen nog wel 2 wedstrijden waarvan ik vind dat BVL toch moet laten zien dat ze terecht tot de top 3 van deze competitie behoren, mee eens J6-1 ?

[i]Scores:[/i] Tycho (20), Luuk, Robin, Mark en Calvin (6), Okke (5), Floriaan (4) en Marco (3)