Met 7 man aantreden tegen de koploper. Maak je dan een kans? Zeker als je ook nog de vaak onnavolgbare Do moet missen met een hersenschudding. Daarnaast moesten Bastiaan (hele week niet getraind) en Jordy (kappertje geweest?) zich eerst nog even voorstellen. Positief is dat Michiel er weer bij was voor zijn eerste wedstijd na een zware enkelblessure. Alles bij elkaar verre van ideaal. Maar zoals de kop van het stukje al doet vermoeden, kun je op zo’n manier toch een stuntje uithalen en wellicht helpt het ook mee dat de tegenstander al zeker is van de eerste plaats in de poule en slechts zijn ongeslagen status kon verliezen. En zo geschiedde.

Waar het team in het verleden nog wel eens moeite had met het teamspel, met name in de aanval, was dat nu juist de grootste winst van deze wedstrijd. Er werden goede, gecontroleerde aanvallen gespeeld en wel vanaf de eerste minuut. Lang ging het in de eerste periode gelijk op, maar in de laatste minuten nam Grasshoppers een kleine voorsprong: 18-14. Het volgende kwart gaven we te makkelijk een aantal driepunters weg en was het gat opeens 13 punten (30-17). Toch werd het gat knap kleiner gemaakt (35-33), met behulp van een prima verdediging en van Mark, bij wij heel veel lukte. Jammer genoeg verslapte de aandacht weer even, dus werd er gerust met een stand van 39-33.
Na rust sloegen de Katwijkers gelijk een gat van 14 punten (52-38). De inbounds spelletjes van de tegenstander wierpen hun vruchten af en het normaal betrouwbare schot van Jordy liet het afweten. Aan de andere kant werd hem wel duidelijk dat er inside voor hem veel te halen was, dus de knop ging om. De verdediging werd aangetrokken en de laatste 12 punten van het kwart waren voor ons: 54-50. Als je twee keer het gat weet te dichten, dan kun je maar beter echt voor de winst gaan. In de 4e minuut bracht Mark ons met een driepunter langszij (60-60) en vanaf dat moment was het stuivertje wisselen. De laatste minuut werd bereikt met een stand van 66-65 en het balbezit voor Grasshoppers. Michiel maakt de fout, maar de vlag stond nog niet. Na de inbounds aan de zijkant weet de thuisclub niet te scoren, doordat Robin en David gezamenlijk de bal weten te onderscheppen. Michiel gaat over de knie en krijgt 2 maal, helaas beide mis en de bal gaat uit na de rebound en is niet voor ons. Time out. Er moet een snelle fout gemaakt worden. Dat lukt ook en beide vrije worpen gaan mis. Met nog 18 seconden op de klok spelen we een goede aanval. Jordy pakt een goede actie inside en geeft de assist op Mark: 66-67. De laatste luttele seconden waren niet meer voldoende voor de thuisploeg om tot een goed schot te komen, dus de winst ging mee naar Leiderdorp. Maar niet voordat pa Supper voor bitterballen had gezorgd!

Scores: Bas (4), David (6), Jordy (11), Mark (38), Michiel (-), Pieter (5), Robin (5).

[img]/img/nieuws/DOnald.jpg[/img]

Natuurlijk werd ook Do niet vergeten. Omdat hij er niet bij kon zijn, werd hij even gebeld en daarna werd als team de DOnald Duck gelezen.