Het komt niet vaak voor dat twee U16 teams van BVL in een uitwedstrijd tegelijkertijd naast elkaar spelen, maar afgelopen zaterdag was dit wel het geval in Sporthal Noordhove in Zoetermeer; de U16-2 speelde tegen Zoebas U16-3 en de U16-1 tegen Zoebas U16-1. Terwijl de U16-2 het een stuk eenvoudiger had met zijn tegenstander, had de U16-1 het een stuk lastiger. Over de U16-2 kunnen we kort zijn, het werd een walkover voor de U16-2 op de Zoetermeerse “Rookies” (17 – 156 !) en de U16-2 klimt hierdoor naar de 2e plaats in zijn klasse en maakt nog steeds kans om het kampioenschap binnen te halen, mits de volgende twee wedstrijden gewonnen worden, go for it U16-2 !
Voor de U16-1 is het een ander verhaal, zij kunnen het kampioenschap vergete en het is dus afvragen of de motivatie er nog is om te winnen, vorige week kwam die gedrevenheid, zoals we dat dan noemen, te laat naar boven en verloren we daardoor de wedstrijd tegen Lokomotief, maar vandaag liet de U16-1 een heel ander spel zien en kon de coach weer tevreden zijn; we zijn weer op de goede weg ! Vandaag werd aangetoond dat dit team nog veel leert en het teamspel zich hierdoor – weer – verbeterd, vooral in het fysieke aspect boekt de U16-1 grote winst. De U16-1 trad dit keer slechts met 8 spelers aan. Robin kon vanwege omstandigheden niet meespelen en daarom deed U14 speler Jeroen mee en speelde een prima wedstrijd tussen de U16-leeftijdsgenoten. De basis vijf: Okke, Mark, Floriaan, Alberto, Tycho gingen in de eerste periode furieus van start, met een full courtpress werd Zoebas terug gedrukt op eigen veld en had de U16-1 al vrij snel, nadat ook Jeroen, Luuk en Marco als wisselspelers waren ingezet, een grote voorsprong. We toonden sinds 3 weken weer een ongekende gretigheid en felheid en ook kansen werden nu prima afgemaakt! Na de eerste periode stond het 8 – 20, een mooie basis en BVL was niet van plan die voorsprong meer uit handen te geven
In de tweede periode werd de strijd nog feller. Dat beide teams fysiek speelden was een gegeven maar Zoebas ging over tot grove overtredingen en BVL spelers werden soms “getorpedeerd” zonder dat de scheidsrechters daar tegen optraden. Op een gegeven moment waren de scheidsrechters geheel de kluts kwijt en durfden (?) toen helemaal niet meer te fluiten. De wedstrijd dreigde geheel te onstporen , maar gelukkig, dankzij deskundig ingrijpen van de tafel, die ook inzag dat verder doorgaan tot een complete veldslag zou leiden, verving de 2 scheidsrechters door twee ervaren scheidsrechters, die dan ook de rust binnen het veld deden terugkeren: Er kon weer aan basketbal gedacht worden en een leuke en spannende wedstrijd onstond. Terwijl BVL het moet hebben van lengte, een hogere pass-snelheid en meer teamspel, moest Zoebas het hebben van een paar zeer balvaardige spelers, die zelfs soms moeilijke ballen ook nog fantastisch wisten te scoren. Als tegenhangers had BVL zijn lange mannen, die door hun prima spel lieten zien dat het “hun”dag was en het vooral Luuk was die met onnavolgbare akties zijn tegenstander steeds op het verkeerde been wist te zetten en vandaag HEEL veel scoorde! Het meegereisde publiek riep hem dan ook – terecht – uit tot: Man-Of-The-Match ! Maar ook Okke streed voor wat hij waard was en was constant in de rebound en zorgde in de verdediging ervoor dat de lange mannen van Zoebas niet veel onder het bord konden scoren. Voor Mark was het een ander verhaal, hij had het een stuk moeilijker omdat hij vandaag tegenover een jongere uitvoering van Shaquil O’neal speelde en hij veel “kracht” in zijn spel moest gooien en dit helaas niet altijd lukte, maar toch wist ook Mark zichzelf in de dubbele cijfers te spelen , kun je nagaan waarop hij dan als eindscore had kunnen uitkomen als Shaquil niet tegenover hem had gestaan, nou ja, Mark dan ben jij volgende keer misschien de Man-Of-T he Match ? Met de rust stond het 29 – 44.
De derde periode werd BVL wat gemakzuchtiger of was het toch de vermoeidheid die langzaam naar boven kwam drijven. Zoebas gooide er (nog) meer energie in en daardoor kon BVL niet weglopen,met name onze forwards en guards werden soms te eenvoudig uitgespeeld of hadden te vaak balverlies. Gelukkig bleef onze gedrevenheid en inzet voldoende om Zoebas op afstand te houden. Op de juiste moment en met goed samenspel, wisten we altijd een tegenscore te maken, bij het ingaan van de 4e periode stond het: 43 – 58.
De laatste periode speelde BVL met de handrem erop. Lange aanvallen, press bij scoren en goede helpside moesten voorkomen dat Zoebas nog verder zou inlopen of aanspraak op de overwinning zou hebben. Zoebas liep toch enigzins in, maar er brak geen paniek uit bij BVL, weer wisten we op de juiste momenten te scoren en de wedstrijd eindigde dan ook in een 68 – 79 eindoverwinning.
Vandaag heeft de U16-1 gestreden alsof het kampioenschap nog steeds te behalen was en ik moet het team zeker daarin een compliment geven. Het team speelde vandaag zeer gedreven en geconcentreerd. Zelfs op de momenten dat de wedstrijd leek te ontsporen, bleven we gewoon doen waarvoor wij naar Zoetermeer waren afgereisd: basketballen ! De derde plaats is nu in vaste handen en een tweede plaats is ook nog te halen dus “guys” nog één keer vlammen en dan weten we zeker dat we met een gerust hart jullie volgend seizoen weer rayon kunenn laten spelen.

[i]Scores:[/i] Luuk( 21), Mark (18), Okke (13), Alberto (12), Tycho (7), Floriaan (6) en Jeroen (2)

[img]/img/nieuws/Luuk.jpg[/img]
[i]WANTED… ???[/i]