[b]Leiderdorp – Zorg en Zekerheid U16 speelde zaterdagavond in de redelijk volle Bloemerdhal een goede wedstrijd tegen Lokomotief. In de verlenging kon het ZZ-team de winst net niet naar zich toetrekken. De gasten uit Rijswijk wonnen de wedstrijd met het kleinst mogelijke verschil, 71 – 72.[/b]

Zorg en Zekerheid speelde zaterdag boven verwachting. Het team wordt al een aantal maanden geplaagd door diverse blessures en kan daardoor eigenlijk geen enkele keer compleet spelen of trainen. De laatste weken had dat duidelijk zijn weerslag op de wedstrijden. Er werd niet alleen verloren, er werd ook matig gespeeld. Een aantal spelers liepen er “futloos” bij en “de wil om te winnen” leek een beetje zoek.

Een weekend rust, een onderling partijtje tegen de ouders (the Oldstars), en een weekje (school)vakantie waarin veel met elkaar “gechilled” werd, heeft het team weer op de rails gezet. Zaterdag tegen Lokomotief stond er weer een team dat wilde winnen, wilde knokken en af en toe ook weer heel aardig basketbal liet zien. Het enige minpuntje was het ontbreken van coach Edmar Diebels. Hij was vorige week “gehavend” uit de strijd gekomen tijdens het “partijtje” en lag als een echte “Oldstar” met niet te benijden rugklachten plat op bed.

Assistent-coach Pieter Barnhoorn zwaaide nu de scepter. Hij zag al snel dat het team eindelijk weer eens met “de wind in de rug” speelde. Vanaf het begin werd er meer georganiseerd gespeeld en stond er een verdediging waar Lokomotief moeilijk tegen scoorde. De wedstrijd ging gelijk op. De “drietjes” vielen en er werd tempo gemaakt. Kortom, een leuke wedstrijd om te zien.

Het eerste kwart won Zorg en Zekerheid (18 – 16), het tweede kwart was voor Lokomotief (12 – 20). Met een verschil van 6 punten bij rust was er dus nog van alles mogelijk.
Lokomotief vergrootte direct na rust de voorsprong. Het werden 10, en zelfs 12 punten verschil. Het gat dreigde even t̩ groot te worden. Maar Zorg en Zekerheid knokte zich knap terug. Het team begon met meer pressie tegen de Rijswijkse guards te spelen en nu waren de scores via een aantal mooie fastbreaks voor ZZ. Met een 12 Р2 run kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. Het verschil ging naar 4 punten, de wedstrijd was weer in balans (49 Р53).

In het vierde kwart probeerde Lokomotief de wedstrijd snel te beslissen. Dat leek ook te lukken. Zorg en Zekerheid scoorde even moeizaam. De bal “viel” even niet. In de 8ste minuut stond het 54 – 62. Maar als een “duveltje uit een doosje” veerde het ZZ-team weer op. De laatste 8 punten van de reguliere speeltijd waren voor ZZ en toen de zoemer ging stond er 62 – 62 op het scorebord. Overtime!

Beide teams konden winnen. Dat was duidelijk. Nu was het Zorg en Zekerheid dat in de verlenging gelijk een paar puntjes voorsprong nam. Het team kreeg kansen om verder uit te lopen, maar kon ze niet verzilveren. Lokomotief vocht zich terug. De spanning was te snijden. De Rijswijkers krijgen een aantal (terechte) vrije worpen. Ze nemen ze feilloos. Nog 0.08 sec. Het staat 68 – 72. Dat verschil is te groot voor de verhouding in de wedstrijd.
Time-out! Er wordt een gameplay bedacht. We gokken op een drietje met fout.
Het drietje komt er… raak… de fout komt niet… 71 – 72.

[i]Scores:[/i] Boris Crama 25, Dennis Gout 19 (16 reb.), Jasper Warmenhoven 10, Ingmar Kok 9, Tim Heshusius 4, Satchel Ciere 2, Ernes Mahmutovic 2.