[b]Almere – Zorg en Zekerheid U16 kon zaterdag de goede indruk van vorige week tegen koploper Groningen niet consolideren. In Almere ging er veel mis.[/b]

Het team zit in een moeilijke fase. Het evenwicht is zoek. Individueel ziet de teamleiding wel wat verbetering, maar helaas wordt dat (nog) niet vertaald naar goed teamspel. Er worden té veel kleine foutjes gemaakt waardoor het team uiteindelijk blokkeert en zichzelf naar beneden trekt.

Voor de toeschouwer was het eerste kwart zaterdag tegen de Pioneers ronduit slecht. Het tweede kwart was goed. Het vervolg, het derde en vierde kwart waren vervolgens weer matig. De eindstand 72 – 51 tegen een beslist niet goed Almere is dan te verwachten.

Natuurlijk wordt er achteraf naar oorzaken gezocht en worden de statistieken uitgeplozen.
De snelle conclusies die dan getrokken worden, zijn misschien wel té impulsief, té makkelijk. Het team zit tenslotte nog in een opleidingstraject en is op een aantal punten gewoon nog niet ver genoeg om iedere week constant te kunnen presteren.

Zorg en Zekerheid U16 zal deze week gebruiken om te herstellen. Het vertrouwen in eigen kunnen en mogelijkheden moet weer terugkomen. Dat gaat lukken. De inzet van trainers en spelers is 100%.

[i]Scores:[/i] Boris Crama 16; Ingmar Kok 16 (11 reb.); Dennis Gout 11; Jasper Warmenhoven 6; Ernes Mahmutovic 2.