[b]Leiderdorp – Het zit Zorg en Zekerheid U16 niet mee. Zaterdag werd er in de laatste seconde verloren van BV Lely. In een rommelige wedstrijd kon het ZZ-team geen afstand nemen van de Amsterdammers. Via een simpel schotje, na de zoveelste gemiste verdedigingsrebound, wonnen de Amsterdammers de wedstrijd 75 – 76.[/b]

Spelers, trainers en publiek waren even van de kaart. Het team van Zorg en Zekerheid leek na een aantal moeilijke weken eindelijk weer eens te kunnen winnen. Maar het was zaterdag allemaal nét niet goed genoeg, nét niet scherp genoeg en nét niet overtuigend genoeg.

Natuurlijk lag de oorzaak van het verlies niet alleen in de laatste seconde. Zorg en Zekerheid wisselde zaterdag te vaak van gezicht. Goede momenten werden steeds weer tenietgedaan door slechte momenten. Daardoor kon het ZZ-team gedurende de gehele wedstrijd geen afstand nemen van de Amsterdammers. Regelmatig werd een klein gaatje geslagen, maar steeds liet ZZ de tegenstanders terugkomen.

Met slechts acht spelers, waarvan er één halverwege de wedstrijd na een goede charge niet meer verder kon, werd aan de wedstrijd begonnen. Het eerste kwart was aanvallend redelijk, verdedigend kon het scherper (18 – 20). Het tweede kwart gaf een beetje hetzelfde beeld. “Wanneer gaan we nu eens rebounden”, vroegen de coaches zich af (19 – 18). Het derde kwart begon Zorg en Zekerheid goed. Het team nam direct afstand van Lely en het kwart werd verdiend met 28 – 16 gewonnen. Dat lag vooral aan de aanval. Er werd met scherp geschoten en er werd in een hoger tempo gespeeld.

Maar de voorsprong van 11 punten aan het begin van het vierde kwart werd slecht verdedigd. Halverwege het laatste kwart stond het weer gelijk. Er werd een paar keer onnodig balverlies geleden en het ZZ-team begon nerveus te spelen. De spanning was te snijden. Gaat het lukken? Even leek het erop . ZZ kwam met nog 8 seconden te spelen door een mooie inside-actie over de baseline 1 punt voor. BV Lely kreeg nog ̩̩n aanval, de eerste poging ging mis, aanvallende rebound voor de Amsterdammers en via een simpel schotje werd het 75 Р76.

[i]Scores:[/i] Boris Crama 26, Ingmar Kok 20 (10 reb.), Dennis Gout 18, Thomas Kruithof 6, Jasper Warmenhoven 4, Ernes Mahmutovic 1.