De basketbalsters van Wereldtickets.nl Leiderdorp voltooiden dinsdagavond hun trilogie van drie thuiswedstrijden op rij door Woonbron DAS in een sfeervolle Bloemerd met 62-52 terug te wijzen. Daarmee voegden de Leiderdorpsen in anderhalve week zes punten aan hun totaal toe en behielden zij zo de derde plaats op de ranglijst.

Woonbron DAS kwam met een goedgevulde ziekenboeg naar Leiderdorp; Reggie Maddox, Irene Sloof en Joanna Semerda ontbraken in de ploeg van coach Humphrey van Haver, maar daar kon Wereldtickets.nl de blessure van Bridget Yoerger en de afwezigheid van Willemijn Kallenberg tegenover stellen.
De ploegen hielden elkaar in het eerste kwart in evenwicht: 18-19 na tien minuten. Vervolgens liep DAS weg bij de thuisclub, en de problemen leken zich op te stapelen voor Wereldtickets toen guard Judy Wright achter elkaar een onsportieve en een technische fout kreeg en zij met vier fouten naar de kant moest. Toch knokte de Leiderdorps formatie, met een nuttige inbreng van Maxime Essenstam, zich weer terug in de wedstrijd en halverwege hadden de roodhemden zelfs een puntje voorsprong: 34-33.
De punten werden schaars in het tweede bedrijf, net als de technische hoogstandjes, maar beide teams leverden wel veel strijd. Wereldtickets.nl, gesteund door een grote groep van de in het prachtig rood uitgedoste jongste talenten van Leiderdorp, nam aarzelend een voorsprong maar kon het taaie Woonbron nooit afschudden. De scores kwamen vooral van Zera Butter en later van de teruggekeerde Wright, al bleef het lang spannend. Pas toen Wright twee vrije worpen benutte, een steal pakte en scoorde kon iedereen die Wereldtickets.nl Leiderdorp een warm hart toedraagt wat rustiger ademhalen. Uiteindelijk gaf het scorebord 62-52 aan.
Voor de derde keer op rij was een wedstrijd tegen een directe concurrent in de slotfase beslist en dat werd deze maal, na de inmiddels traditionele breakdance, gevierd met een foto- en handtekeningsessie met de jonge Leiderdorpse talentjes.
Topscorers Wereldtickets.nl Leiderdorp: Judy Wright 18, Zera Butter 16 (9 rebounds), Maxime Essenstam 11 (12 rebounds).