Wereldtickets.nl heeft in Groningen een even onverwachte als pijnlijke nederlaag geleden. Bij middenmoter Celeritas Donar werd het 74-68. Daarmee verspeelden de Leiderdorpse meiden twee punten en de derde stek in de eredivisie.
Het duel is een slechte generale voor de aanstaande dubbel tegen koploper en kampioenskandidaat Pro Build Lions uit Landsmeer. Woensdag reist Wereldtickets.nl desondanks vol verwachting af naar het dorp net boven Amsterdam. Om er op verkiezingsavond de halve finale van het nationale bekertoernooi af te werken. Zaterdag komt het team uit Landsmeer op bezoek in de Bloemerdhal. Voor de elfde ronde van de nationale competitie.
Wereldtickets.nl had eerder dit seizoen geen kind aan Groningen. En na drie opeenvolgende (thuis)zeges, was de Leiderdorpse ploeg ook zwaar favoriet. Met goed teamspel, zoals coach Joris Zandbergen het noemde, werd ook een behoorlijke voorsprong genomen. Zo stond het 32-41 bij rust. Maar vooral in het laatste kwart werd het spel onrustiger, gingen individuele acties overheersen en stapelden de fouten zich op. Dat leek de uitkomst aanvankelijk niet te deren, maar in de slotfase maakte Celeritas Donar alsnog, en vaak van de vrije worplijn, het kleine verschil.
De Amerikaanse Bridget Yoerger kwam na een twee weken durende blessure weer in actie, maar zij was onder de borden niet zo dominant als in voorgaande wedstrijden. Met 19 punten werd Yoerger desondanks topschutter, gevolgd door haar landgenote Judy Wright (15) en Zera Butter (14).