Wat een halfjaar geleden “een jonge wolf” leek, is nu hard op weg om een echte “volwassen wolf” te worden; een “BVL-Wolf”, wel te verstaan. Wat de J16-1 op dit moment laat zien had niemand durven voorspellen. Goed, van de spelers wisten we wel dat deze voldoende talent hebben om ver te komen, mits ….. ze maar hard werken en spelen als team! Alles stukjes van de (basketbal)puzzel lijken nu op hun plaats te liggen voor de J16-1. Alles wat de J16-1 op dit moment doet, lukt nu ook en met vol zelfvertrouwen wordt het veld ingegaan. Zelfs als het wat minder gaat in de periodes blijft de J16-1 geloven in zijn eigen kunnen en maakt daarmee de allergrootste stap vooruit in zijn geschiedenis. Vandaag moest “nieuwkomer” Zoebas eraan geloven. In de warming-up al, dacht de J16-1 dat dit wel een “makkie” zou worden.
Echter, in de 1e periode bleek al snel dat ons startersvijf Marco, Floriaan, Robin, Mark en Okke, het moeilijk had met deze wat “kleinere” maar wel prima (!) technische spelers. De verdediging was in het begin zeker niet op orde en de Zoebas spelers slalomden als echte, slimme “road-runners” door onze verdediging en lieten sommige BVL’ers als “beteuterde coyotes” achter! Als excuus gold wel dat BVL voorlopig Tycho op de guardplaats moet missen en dus moest het team aan die nieuwe situatie enigzins wennen. Gelukkig was BVL wel scherp in de aanval, met name Robin hielp ons in het begin van de wedstrijd al snel aan een driepunter. Via een ijshockeywissel, probeerden Adib (invaller voor de geblesseerde Tycho), Alberto, Michiel, Jelle en Luuk, de druk op te voeren, maar Zoebas bleef goed verweer geven. Probleem was dat vooral de helpside vandaag ondermaats was. De “muzikale” helpside die Zoebas speelde was in ieder geval op dat moment veel beter. Wel wist BVL de “roadrunners” voor te blijven en als winnaar te finishen in de eerste periode met 15 – 13. Hoe zou de 2e periode verlopen?
De versnelling kwam – net als vorige week – in de 2e periode, de “coyote” uit de 1e periode veranderde al gauw in een “opjagende wolf” en beet zich flink vast in “de prooi”; de ploeg uit Zoetermeer kwam niet meer over de eigen verdedigingshelft. Dit geeft ook weer aan hoe de J16-1 veranderd is, tactisch kan er nu eenvoudig overgeschakeld worden van systeem en ook al werd deze verandering nog niet geheel foutloos gespeeld, het zorgde voor genoeg verwarring bij de tegenstander en daardoor balbezit voor BVL. Ook gaan een aantal spelers zich als “leiders” ontpoppen en brengen het team op de juiste momenten op stoom; vandaag was captain Floriaan – onbetwist – de man van de wedstrijd, bijgestaan door “Mighty” Mark die weer heel veel aanvals –en verdedigingsrebounds pakte. Maar ook liet invaller Adib zien, het niveau bij de J16-1 prima aan te kunnen en dit is natuurlijk zeer positief te noemen; het geeft maar aan dat het gezamelijk trainen van J16-2 en J16-1 zijn vruchten begint af te werpen. BVL sloeg in deze periode een gat van 12 punten verschil en ging het team de rust in met een 39 – 27 voorsprong.
In de 3e periode bleef BVL zijn eigen spel spelen. Even leek Zoebas dichterbij te komen, maar juist in dit soort situaties toont de J16-1 aan veel geleerd te hebben in het afgelopen halfjaar. Geen paniek meer, gewoon je eigen spelletje spelen, zorgen dat je de marge houdt door goed te blijven verdedigen en dan moet zo’n wedstrijd “kat-in –het-bakkie” zijn. BVL legde zijn wil op aan Zoebas en, ondanks het uitvallen van Marco, die vandaag als point guard prima van zijn taken kweet, stond het aan het einde van de 3e periode “gewoon”: 50 – 34 in ons voordeel.
De 4e periode moest nog wel gespeeld worden, maar voor BVL was al duidelijk dat de strijd getreden was, de winst zou zeker in Leiderdorp blijven. Met de handrem erop en af en toe slordig verdedigen, won de J16-1 toch ook deze periode en stond er na het eindsignaal een stand van 65 – 47 op het sheet !
Weer 2 punten en nog steeds ongeslagen, een ongekende luxe J16-1! Als we volgende week die 5e wedstrijd ook winnend kunnen afsluiten, dan kan het seizoen al bij voorbaat niet meer stuk, ongeacht wat de returns zullen opleveren ….
Maaruhhh geen onderschatting meer, heren, gewoon je eigen spelletje spelen: “hungry, like a wolf ….”

[i]Scores:[/i] Mark (18), Floriaan (14), Robin (9), Alberto, Luuk, Okke, Jelle en Adib (4), Marco en Michiel (2)

P.S. Voor Mark : Misschien wel weer een hoop fantasie, maar begint fantasie toch langzaam niet werkelijkheid te worden?!