[b]Leiderdorp – Zorg en Zekerheid U16 komt na het kerstreces moeilijk op gang. Het verlies tegen BS Weert (tweede in de competitie) was vooraf verwacht, maar het grote verschil (60 – 90) deed toch wel pijn. In deze fase van de competitie wordt een vooruitgang verwacht maar het omgekeerde lijkt juist te gebeuren. Vorige week ging het in Zwolle helemaal mis, zaterdag in de Leiderdorpse Bloemerdhal leek het spel tegen BS Weert bij vlagen beter maar was het totaalbeeld toch weer onvoldoende.[/b]

In het eerste kwart zette Weert al direct een groot verschil op het scorebord (11 – 23). Weert speelde simpel maar zeer doeltreffend basketbal terwijl Zorg en Zekerheid moeite had om het juiste ritme te vinden. Aanvallend werden er te weinig eenvoudige scores gecreëerd en verdedigend werd er te veel ruimte gegeven. In het tweede kwart ging het verdedigen gelukkig een stuk beter. Zorg en Zekerheid wist de schutters van BS Weert onder controle te krijgen en de wedstrijd kwam wat meer in balans. Het kwart werd met 9 – 12 verloren maar het vertoonde spel gaf wat hoop voor de rest van de wedstrijd.

De start van het derde kwart was niet slecht. Zorg en Zekerheid speelde met meer snelheid en beweging. Dat zorgde (uiteraard) voor meer ruimte waardoor het makkelijker is om te scoren. Het team kwam terug in de wedstrijd. Langzaam werden er wat puntjes van de achterstand afgeknabbeld. Zorg en Zekerheid kwam terug tot acht punten. BS Weert “vluchtte” in een time-out en nam gelijk weer het initiatief. ZZ kon het goede spel niet volhouden. Het kwart werd uiteindelijk toch weer verloren (28 – 33) en het verschil groeide.

In het vierde kwart was het al snel duidelijk dat Weert echt te sterk was. Het duurde lang voor Zorg en Zekerheid de eerste score liet noteren en bovendien ging de omschakeling van aanval naar verdediging veel te traag. Met als resultaat dat bijna iedere aanval van Weert een soort fast break was. Regelmatig stonden slechts twee ZZ-spelers tegenover vier spelers van Weert. Weert kon zo de voorsprong eenvoudig nog verder uitbouwen.
De eindstand 60 – 90.

[i]Scores:[/i] Boris Crama 15, Dennis Gout 10, Ernes Mahmutovic 10, Ingmar Kok 9, Satchel Ciere 7, Tim Heshusius 6, Jasper warmenhoven 2, Iosto Fodde 1