[b]Leiderdorp – Zorg en Zekerheid kon GasTerra Flames zaterdag drie kwarten goed tegenstand bieden. Vooral in de eerste helft maakte het team van de coaches Edmar Diebels en Pieter Barnhoorn een goede indruk. De ongeslagen koplopers uit Groningen hadden duidelijk moeite om tegen een energieke en sterke ZZ-verdediging het spel op te zetten. Het was jammer dat het ZZ-kaarsje in het vierde kwart langzaam uitging. Het smalle Zorg en Zekerheid team kon het niet volhouden, het raakte vermoeid en miste vooral de controle om de aansluiting te houden. Eindstand 54 – 75.[/b]

In de kleedkamer waren er voorafgaand aan de wedstrijd meters tape nodig om iedereen “speelklaar” te maken. De afgelopen weken zijn er de nodige enkels, dijen, knieën en andere gewrichten geblesseerd geraakt waardoor het lang onzeker was wie wel of niet zou kunnen spelen. Wesley Kikkert (U14) en Kevin Groen werden vrijdagavond nog voor alle zekerheid opgeroepen om te komen “banken”.

Gelukkig konden de coaches toch met de vertrouwde vijf basisspelers starten. En dat ging dus helemaal niet slecht. Groningen was sterker (vooral fysiek) maar de dappere vijf van Zorg en Zekerheid lieten al snel in de wedstrijd zien dat ze zich niet zo maar aan de kant lieten schuiven. Het leverde een heel leuke wedstrijd op. In de uitwedstrijd had ZZ niets in te brengen maar nu ging het lange tijd gelijk op.
Vorige week hadden we kritiek op de scheidsrechters, nu moeten we de beide mannen in het grijs een compliment geven. Onopvallend hadden ze de wedstrijd volledig in de hand.
Ze lieten beide teams basketballen waardoor er een hele leuke wedstrijd ontstond.

Het eerste kwart won GasTerra Flames nipt met 2 punten (20 – 22). In het tweede kwart was het verschil iets groter (13 – 18). Dat kwam vooral door het gebrek aan scorend vermogen van Zorg en Zekerheid. De kansen waren er om het kwart te winnen. Er werden “open kansen” gecreëerd, maar die werden helaas niet goed afgemaakt. Aan de andere kant (defense) was het knap dat het ZZ-team de Groningers op “slechts” 18 punten kon houden.

In de kleedkamer, tijdens de rust, waren de coaches dus best tevreden over het vertoonde spel. Er was hoop, als we zo blijven verdedigen, en we gaan weer scoren, dan is er nog veel mogelijk.

Er werd in het derde kwart met heel veel inzet gespeeld, Groningen moest hard werken voor de punten. Maar Zorg en Zekerheid kon zélf maar niet scoren. De bal weigerde door de ring te gaan. Zelfs als hij al in de ring hing, draaide “het kreng” er toch weer uit. Pas in de zevende (!) minuut werden na een fraaie aanval de eerste punten voor ZZ genoteerd. Het gaf weer even wat vertrouwen. In het vervolg liep Zorg en Zekerheid zelfs weer een paar punten in. Het kwart werd verloren (11 – 15) maar nog steeds stonden we met opgeheven neus in het veld.

Zo werd het vierde kwart met een achterstand van 11 punten begonnen. Al snel werd duidelijk waarom GasTerra Flames bovenaan staat in de eredivisie. Het profiteerde snel van de foutjes die door vermoeidheid in het team van Zorg en Zekerheid slopen. De fitte spelers hadden te veel minuten gemaakt om de geblesseerden te sparen. Het vlammetje doofde uit, er werd minder agressief verdedigd en de snelheid in de aanval was weg. Even kwamen we van 18 punten achterstand toch nog terug naar 12, maar het was de laatste stuiptrekking. Zorg en Zekerheid verloor met 54 – 75, toch knap gespeeld.

[i]Scores:[/i] Ingmar Kok 19, Dennis Gout 14, Boris Crama 9, Ernes Mahmutovic 6, Tim Heshusius 4, Thomas Kruithof 2.