Wereldtickets.nl heeft zaterdagavond de enerverende streekderby tegen Stol Grasshoppers gewonnen. In de Katwijkse Cleyn Duinhal eindigde het eredivisieduel met 68-72 in Leiderdorps voordeel.
Het verschil werd pas in de laatste minuten gemaakt. Daarvoor stond het Katwijkse team vrijwel de hele wedstrijd op voorsprong. Halverwege het tweede kwart bedroeg de kloof zelfs tien punten; 37-27.
Grasshoppers mag dan de gedoodverfde hekkensluiter zijn in de eredivisie bij de vrouwen, de ploeg van coach Bo Melis had vorige week vriend en vijand verbaasd door kampioenskandidaat ProBuild uit Landsmeer te verslaan. Het getankte zelfvertrouwen viel zeker in de openingsfase van de wedstrijd te bespeuren; de thuisploeg maakte er een hardloopwedstrijd van. De Katwijksen staken na elke turnover of Leiderdorpse score rap het speelveld over. De aanvallen van Wereldtickets.nl verliepen veel bedachtzamer. Meet daarbij een prominente rol voor Judy Wright die vaak en veel de bal opeiste.
De verschillen in speelstijl zorgden aanvankelijk niet voor een verschil op het scorebord. Beide partijen wisselden fraaie scores af met onnodige missers. Ook de kleine tussenspurt die Stol Grasshoppers in het tweede kwart maakte, werd snel weer uitgevlakt.
Pas in het vierde kwart kon Wereldtickets.nl orde op zaken stellen tegen de Katwijkse ploeg die uitgeblust leek door het eigen hoge tempo. Een 57-54 achterstand, die minutenlang onveranderd bleef, werd in korte tijd omgebogen naar een uiteindelijke 68-72 eindstand.
Een belangrijke zege, maar wel uiterst moeizaam tot stand gekomen. Een Leiderdorps schotpercentage van onder de 40 procent, slechts 2 op de 15 driepunters raak en niet meer dan de helft van de strafworpen in het mandje, maken duidelijk waarom het lang spannend bleef.
Hoewel iedere speelster pieken en dalen kende, was het toch Bridget Yoerger (foto met dank aan Huig Barnhoorn) die juist opviel door haar constante hoge niveau. Ze sleurde, worstelde, beukte onder de borden en scoorde niet alleen 24 punten, maar kwam eveneens tot 23 rebounds. Het zal sterk afhangen van haar vorm of komende zaterdag, in de eigen Bloemerdhal, goed partij kan worden gegeven aan landskampioen HLB Accountants uit Den Helder.