[b]Zondag stond de wedstrijd tegen Lokomotief op het programma. Wedstrijden tegen Loko zijn altijd (zeer) beladen, de technische- en spelkwaliteiten van de Rijswijkers zijn bekend en Leiderdorp moet daarom naast hun eigen kwaliteiten altijd een extra dosis werklust en (wellicht) opportunisme inbrengen om dit soort wedstrijden tot een goed einde te brengen. De wedstrijd van vandaag zou zeker niet anders zijn met dien verstande dat er sinds 1 januari 2010 er een andere “wind waait” door dit team; de J16-1 begint steeds meer in zichzelf te geloven en ziet in dat je als je tegenstander – technisch iets beter is – je zelf door zelfvertrouwen en durf te tonen – heel ver kan komen![/b]

In de eerste periode begon ons gebruikelijke startersvijf, Tycho, Robin, Floriaan, Mark en Okke weer prima aan de wedstrijd. Defense begint een handelsmerk te worden voor BVL, dit feit werd nog eens bevestigd door scouts Dennis en Jeroen, die vandaag alle akties van BVL vastlegde in de statistieken (jongens bedankt) en hierdoor krijgen we veel meer balbezit om onze aanval te spelen. Het zwakke punt van Leiderdorp blijft nog wel de aanval, we spelen de systemen goed, komen veelvuldig vrij, maar weten die kansen nog steeds niet altijd te benutten, zonde ! Het prettige van onze defense is, is dat de tegenstander ook problemen krijgt met zijn aanval, waardoor zij ook niet al te eenvoudig meer weten te scoren. Doordat we op alle posities een dubbele bezetting hebben kunnen we veel doorwisselen, spelers als Marco, Alberto, Calvin, Michiel, Luuk en Jelle, nemen de taken zonder problemen over en hierdoor kunnen we veel langer druk blijven uitoefenen op onze tegenstanders. Dit alles resulteerde in een 13 – 12 winst na de eerste periode, lekker begin dus!

[img]/img/nieuws/dubbel-JU16-1.png[/img]

De 2e periode werd de beste periode voor BVL, het tempo werd opgevoerd en Loko kwam er niet aan te pas, vooral verdedigend waren bijna alle rebounds voor de Leiderdorpers en via goede outlets werden de veelvuldig vrijstaande BVL spelers prima aangespeeld en net als vorige week werden deze prima afgemaakt. Ook het schot ging steeds beter, konden we niet inside scoren dan werd nu de vrije man net buiten de bucket of achter de 3 puntenlijn gevonden en tsjakka ! die ballen gingen er nu allen in . BVL liep – vrij eenvoudig – van Loko weg en mocht rusten met een comfortabele voorsprong van 30 – 17!
De coach had zijn team voorgehouden om 10 punten als marge te houden, “blijf dus je eigen spelletje spelen, ga niet mee in het spel van Lokomotief, want dan krijg je het pas echt zwaar”. Even wist Lokomotief inderdaad de voorsprong terug te brengen, maar Leiderdorp bleef zijn eigen spelletje spelen en wist Loko te scoren dan zorgden we er wel weer voor dat we met goede passen weer wisten tegen te scoren. Maar niet alleen onder de basket wisten we te scoren, vandaag hadden Marco en Robin hun vizieren op “sniper”-stand staan en zij wisten vanachter de 3 punten lijn een paar keer te scoren, het zelfvertrouwen groeide naar grote hoogte. Aan het einde van de 3e periode stond het 42 – 27.

[img]/img/nieuws/6863.png[/img]

De 4e periode leek niet goed te beginnen, waar de coach bang voor was gebeurde, Loko kwam terug in de wedstrijd door een paar snelle scores en even leek het of we met ze mee gingen in het spel en dat moesten we zeker niet doen! Door een paar wissels brachten we weer controle en evenwicht in ons spel en kon de J16-1 de marge van 10 punten verschil weer herstellen. Lokomotief probeerde nog wel met fysiek basketbal BVL te intimideren, maar BVL bleef gewoon zijn spel spelen door veelvuldig rond te passen totdat we de vrije man onder de basket konden vinden. Via een fantastische score van Tycho, met helaas een wat mindere afloop ( 2 – 3 weken rust) bracht hij de eindstand op 59 -45 en de 3e overwinning op rij! Prima prestatie J16-1!

[i]Scores:[/i] Robin (16, 2-3tjs), Okke (11), Mark (9), Tycho (8), Marco (6, 2-3tjs), Floriaan (5) en Alberto (4)

[img]/img/nieuws/stats-JU16-1.png[/img]