Een echte tribune in de Bloemerdhal. Dat streeft de stichting Topbasketbal Leiderdorp, beter bekend als Wereldtickets.nl, al enige tijd na. En wellicht met succes, maar de vernieuwing is nog niet geregeld voor de komende thuiswedstrijd, zaterdagavond tegen Lely uit Amsterdam.
Onze thuishaven in De Bloemerd ontbeert goede zitjes. Er staan niet meer dan twee á drie rijen banken; oncomfortabel en relatief ver van het speelveld af. Daarom zoekt het bestuur van onze basketbalorganisatie al enige tijd naar vervanging. Een uitschuifbare tribune is nu gevonden, in Borculo. Samen met de gemeente, Sportfondsen en enkele sponsors is Wereldtickets.nl in de race om die over te nemen.
Wanneer dat voor elkaar komt, is nog onbekend. Als het zover is, kunnen ook de andere ‘bespelers’ van de hal – Leython DC (volleybal), BV Leiderdorp (basketbal) en Spotvogels (badminton) – er gebruik van maken. De foto hiernaast is uiteraard slechts een voorbeeld.
Zaterdagavond om 20.30 uur heeft de eerste thuiswedstrijd van Wereldtickets.nl in 2010 plaats. Dat is als het goed is een van de laatste keren dat het publiek is aangewezen op de bestaande banken.