De “positieve flow” waarin de U16-1 zich de laatste weken verkeerde, kwam vandaag op een hoogtepunt en daar was Grasshoppers U16-2 het slachtoffer van. Met 11 man op de bank en “assistent coach” Martijn, begon een overcompleet U16-1 aan het karwei. De basisvijf: Tycho, Marco, Floriaan, Okke en Luuk hadden het in het begin moeilijk met Grasshoppers, de balcirculatie ging te langzaam en Grasshoppers kreeg hierdoor via fast breaks de mogelijkheid om een kleine voorsprong te nemen. Toch was te zien, dat de U16-1 vandaag zeer gretig was en dat het selchts een kwestie van tijd zou zijn voordat BVL zou toeslaan. Ook de wisselspelers stonden vandaag op superscherp: Calvin , Mark en Jelle kwamen erin en zorgden dat de druk op Grasshoppers alleen maar toenam. BVL nam dan ook de leiding, om die nooit meer uit handen te geven, na de eerste periode stond het: 19 – 14.
In de 2e periode was het Robin , die via passes, van een voortreffelijk spelende Tycho, telkens werd gelanceerd en te scoren, waardoor BVL definitief wegliep van Grasshoppers. Ook de inbreng van Michiel en Alberto zorgden ervoor dat BVL op hoge tempo kon blijven doorballen EN scoren. Dat was vandaag ook het verschil; maakten we in de afgelopen weken gemakkelijke kansen niet af, nu ging alles van een “leien dakkje”, de ene makkelijke score na de andere mooie score wisselden elkaar af, bovendien bleef de U16-1 op snelheid (soms “te” …) spelen en Grasshoppers moest nu echt naar adem happen. BVL sprintte naar een comfortabele 37 – 16 stand rust !
De U16-1 wilde meer en zette door in de 3e periode, Robin, Marco en Tycho durfden nu nog meer te schieten en hierdoor kon BVL zijn “luchtmacht” goed in stelling brengen; Okke, Luuk en Jelle waren als centers constant gevaarlijk, bleven rebounden en scoren. Mark – op tijd terug van een ziekbed – werkte vandaag keihard, buitte zijn lengte prima uit en was in zowel aanval als verdediging niet af te stoppen. BVL schakelde naar de hoogste versnelling en vloog door “airforce U16-1” naar een 61 – 21 stand na de 3e periode.
De 4e periode was eigenlijk slechts een formaliteit, maar niet voor de U16-1 dit keer; wat is het op deze manier lekker spelen, een tegenstander die nu de hele tijd achter jou aanholt! Even leek Grasshoppers in de eerste 5 minuten terug te komen, omdat het hoge tempo nu ook wel zijn tol eiste bij BVL, maar na een echte “ouderwetse” ijshockey wissel, ging de scoringsmachine – met de allermooiste scores – verder om bij het eindsignaal en bij een stand van 88 – 35 te stopppen.
In één woord, U16-1 jullie spel van vandaag: Klasse! May the (air)force be with you next year …..
Prettige feestdagen: spelers, bankspelers en supporters en laten we hopen dat we nog in lengte van jaren bij de vereniging kunnen blijven spelen …..

[i]Scores:[/i] Mark (18), Tycho (16), Robin (12), Floriaan (11), Okke(10), Alberto (5), Marco, Luuk en Jelle (4) en Calvin en Michiel (2).