De eerste echte competitiewedstrijd van het seizoen, in eigen huis. Die heeft voor Wereldtickets,nl komende zaterdagavond plaats in de Bloemerdhal. Tijd voor een openingsfeestje, al is het al bijna het eind van het jaar. Celeritas-Donar uit Groningen is de opponent van het Leiderdorpse eredivisieteam.
Wereldtickets.nl begint als favoriet aan dat duel, maar staat nog op nul punten. De eerste uitbeurt ging afgelopen zaterdagavond in verloren tegen AutoCad Amazone: 88-75.
De Leiderdorpse basketbalsters begonnen goed en hadden na het eerste kwart nog een bescheiden voorsprong. Vervolgens gaf de aanvallende snelheid van Utrecht de doorslag. Na rust (44-35) schakelde Wereldtickets.nl over op een zone-verdediging en mede daardoor kwam het team van coach Joris Zandbergen nog enkele keren akelig dichtbij. Maar het verschil bleef, en werd in de slotfase zelfs veel groter dan de werkelijke krachtsverhouding.
Bridget Yoerger was met 22 punten en 10 rebounds de opvallendste speelster. In de dubbele cijfers kwamen verder Judy Wright (16), Zera Butter (14) en Maxime Essenstam (10).